10 måter du kan bruke eddik for skadedyrkontroll (2023)

Hvis du leter etter et effektivt, mindre giftig og utrolig billig middel mot skadedyrproblemer, er denne artikkelen for deg. Eddik er en multi-purpose husholdning agent. Den fungerer ikke bare som et utmerket rengjøringsmiddel og naturlig ugressmiddel, men også som et svært kraftig alternativ for skadedyrbekjempelse.

Loppeangrep: Husrengjøring Ti...

Loppeangrep: Tips om rengjøring og vanlige spørsmål om veterinær

Selv om kommersielle plantevernmidler er like effektive, er det viktig å vurdere et mindre giftig alternativ som kan brukes både innendørs og utvendig i hjemmet eller eiendommen.Det er flere måter du kan bruke eddik som skadedyrbekjempelse i hjemmet og hagen. Disse inkluderer feller eller flytende spray som tilbyr et tryggere alternativ for deg, din familie og kjæledyrene dine.

Er du en huseier eller gartner som arbeider med maur, fluer eller plantesopp? Før du skynder deg ut for å kjøpe skadelige plantevernmidler, prøv eddik. Det er en vanlig gjenstand du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet ditt. Selv om eddik ikke er et enkelt plantevernmiddel, fungerer det utmerket for spesifikke skadedyrproblemer. Dette betyr at det kanskje ikke er effektivt for noen andre, fortsett å lese for å finne ut hvilke skadedyreddik som fungerer best mot.

Innholdsfortegnelse

Eplecidereddik vs hvit eddik

Mens eplecidereddik har en mørkere farge og er laget med epleekstrakt, er hvit eddik laget av gjæring av alkohol. Begge disse alternativene kan brukes som plantevernmidler.

Hviteddik brukes mest til rengjøringfordi det har antimikrobielle egenskaper. På den annen side har eplecidereddik så mange bruksområder på kjøkkenet. Det er generelt mer næringsrikt og det koster mer.

I denne artikkelen vil vi påpeke hvilket som er det beste alternativet for ditt spesifiserte skadedyrproblem.

10 måter du kan bruke eddik som plantevernmiddel

Eddik fungerer for en god del skadedyr. Du må kanskje lage en spray med noen andre essensielle oljer for å øke effektiviteten. Det kan være svært nyttig for skadedyrbekjempelse i hagen.

Det er viktig å vurdere syrekonsentrasjonen til eddiksprayen du har tenkt å bruke. En høyere konsentrasjon kan alvorlig skade plantene dine. Lavere syrekonsentrasjon som eplecidereddik er alltid et bedre og tryggere alternativ for plantene dine. Det kan til og med blandes med vann for å redusere syrekonsentrasjonen.

Det kan også være lurt å prøvesprøyte en del av plantene dine og se effekten på dem. Hvis resultatet ikke er gunstig, fortynn sprayen med vann og påfør på nytt. La oss uten videre avdekke de 10 måtene du kan bruke eddik for skadedyrkontroll.

1. Bli kvitt edderkopper med hvit eddik

Du vet kanskje allerede at edderkopper er naturlige skadedyrbekjempende skapninger. De lever av andre skapninger som maur og kakerlakker. Men hvis du er en av de mange som er virkelig redd for disse, eller du bor i et område befengt med dødelige edderkopper som den svarte enken, så er det et gyldig alternativ å bli kvitt dem.

Insektmidler kan virke som det perfekte alternativet, men de fleste av dem fungerer ikke på edderkopper. Du kan naturlig bli kvitt disse skapningene ved å bruke hvit eddik.

For å drepe edderkopper, bland ganske enkelt en 50/50 løsning av både eddik og vann. Bruk en sprayflaske til å påføre løsningen på områdene der du finner edderkopper som henger rundt eller hvor du finner nettene deres. For å forsterke effekten av blandingen din, kan du kaste minst 2 ss chilipulver i løsningen.

Denne blandingen vil drepe edderkopper som kommer i nær kontakt med den. Støvsug alle sprekker og tjenester rundt eiendommen din, og merk at edderkoppene kommer inn i huset ditt. De kan finne matkildene sine hvor som helst, så sørg for renslighet og blokker alle inngangspunktene deres.

Hvis du har et ekstremt angrep, bør du vurdere å invitere proffene eller rett og slettles her for å lære mer om å bli kvitt edderkopper.

2. Drep maur umiddelbart med hvit eddik

Maur er enda mer urovekkende enn vi gir dem æren for. De er massive inntrengere som beveger seg rundt i enorme mengder. Disse insektene er kanskje ikke et problem utendørs, men når de beveger seg innendørs, vil du handle raskt før de tar over plassen din.

Hvis du leter etter en miljøvennlig og effektiv løsning på maurproblemer, er eddik det beste alternativet for deg. Eddik dreper ikke bare maur direkte, men lukten avviser også maurene og nøytraliserer duftstiene de bruker for å navigere på bakken.

Lag en blanding med 2 kopper vann og 10 dråper eukalyptusolje. Tilsett deretter opptil en ¼ kopp hvit eddik til blandingen. Dypp en klut i blandingen og påfør over maurstiene og overflater som benkeplater og skap der du vanligvis finner dem.

Unngå å bruke eddik på benkeplater laget av marmor, granitt eller annen type naturstein. Eddik er sur, så det vil matte steinen. Hvis du er på vakt, vil du legge merke til at maur følger en bestemt vei rundt hjemmet ditt. Bruk denne behandlingen konsekvent i det området og sørg for maurfri plass.

Du kan også legge til noen dråper eddik til rengjøringsløsningen du bruker til mopping for å avskrekke maur fra rommet ditt. Maur hater lukten av eddik, så bruk denne mot dem. Unngå å skylle overflaten etter påføring og sørg for å gjenta disse prosedyrene daglig til du ikke lenger ser maurene.

Selv om et maurangrep ikke antyder at hjemmet ditt er skittent, er det en oppfordring til å rydde opp i hvert eneste lille rot. Hvert maurkontrolltiltak vil vise seg å være mislykket hvis du ikke anstrenger deg for å rydde opp.

Så det er på tide å forsegle den honningkrukken og stramme sukkerbeholderen. Du kan ta et skritt foran maurene, følge stien til inngangspunktet deres og tette hullene eller sprekkene du finner der.

3. Bruk eddikfeller mot fruktfluer

Fruktfluer er uvelkomne gjester som tiltrekkes av frukt og grønnsaker. Faktisk legger kvinnelige fruktfluer eggene sine i råtnende frukter. Hver kvinnelig fruktflue kan legge opptil 500 egg på en gang! Så du skjønner, hvis du vil bli kvitt disse skadedyrene, trenger du et kraftig, langsiktig alternativ som eddik.

Eddik, spesielt eplecidereddik, er en stor avskrekkende middel mot fruktfluer. Du må lage en slags felle for å avverge disse insektene. Ikke bekymre deg, prosedyren er veldig enkel.

Du må få en liten bolle eller beholder, oppvaskmiddel og plastfolie. Hell eplecidereddik i beholderen og tilsett noen dråper oppvaskmiddel. Dekk bollen med plastfolie, forsegl kantene med en gummistrikk og lag små hull på toppen som slipper skadedyrene inn, men ikke ut.

Plasser din hjemmelagde felle i det infiserte området. Lukten av denne blandingen vil tiltrekke disse skadedyrene og til slutt fange dem. Dråpene med oppvaskmiddel gjør det vanskelig for disse skadedyrene å unnslippe fellen.

Du kan bruke dette trikset for å fange så mange som mulig og redusere angrepet. Et annet veldig viktig skritt å ta er å kaste ut alle råtnende frukter umiddelbart for å hindre kvinnelige fruktfluer i å legge egg på dem. Sørg for å holde vasken ren og kast alltid avfall konsekvent.

4. Fjern knott med eplecidereddik

Mygg er insekter som avler konstant, så det er en god idé å behandle dem som haster. For å bli kvitt knott, lag en blanding av ½ kopp varmt vann, 1 ss sukker, 2 ss eddik og minst 6 dråper flytende oppvaskmiddel i en bolle.

Denne sukkerholdige løsningen vil tiltrekke seg myggene, og akkurat som med fruktfluefellen, vil oppvaskmiddelet bidra til å fange dem der. Bare sørg for å plassere bollen i strategiske områder der du har observert mygg som lurer rundt. Mygg trives i fuktige områder som vasker og overvannede potteplanter, så sjekk ut disse områdene og sørg for å holde dem rene.

5. Stopp muggvekst på plantejord med eplecidereddik

Selv om du tar godt vare på planten din, kan du fortsatt legge merke til at det vokser mugg på jorden av og til. Dette er mer vanlig med uteplanter og kan være svært skadelig for dem.

Likevel er eddik et kraftig middel som dreper mugg på plantejord før situasjonen kommer ut av kontroll. Mens noen amatørgartnere behandler plantemugg med blekemiddel, er eddik et bedre alternativ. Det er mer effektivt og mindre giftig for plantene dine.

Du må lage en spray med 1 ss eddik og 2 liter vann. Når den er blandet, hell blandingen i en sprayflaske og påfør løsningen på plantene dine for å fjerne muggsoppen.

Gjenta denne prosedyren ofte, og det vil ikke ta lang tid før jorden din er muggfri. Hvis du observerer at visse deler av planter allerede er infisert, fjern dem før det sprer seg til andre deler.

6. Hold bladlus i sjakk med eplecidereddik

Disse skadedyrene kan forårsake alvorlige problemer i hagen. De suger plantesaft og skiller ut klebrige stoffer. Eddik er en flott sprøytemiddelspray motbladlus. Denne enkle væsken dekker kroppen til bladlusene og tetter pustehullene deres.

Du kan enkelt legge til 1 ss oppvaskmiddel og 1 ss eddik til 1 liter vann og rist. Hell deretter løsningen i en hagesprøyte og spray direkte på de infiserte plantene. Du kan gjøre dette to ganger i uken, enten tidlig om morgenen eller om kvelden.

Du vil ikke bruke denne løsningen når solen er ute. Det kan føre til at plantene dine brenner. Å plante løk og hvitløk i hagen din kan også bidra til å holde bladlus langt unna.

7. Drep snegler og snegler ved syn med eplecidereddik

Ingen tvil,snegler og snegler er gartnerens verste fienderi våte årstider. Ødeleggelsen av løvet til plantene dine kan være ødeleggende. Hvis du har prøvd flere alternativer for å avskrekke disse skumle skapningene og fortsatt har det vanskelig med dem, så er dette for deg.

Eddik er en budsjettvennlig vare du enkelt kan få tak i i enhver butikk, og den dreper både snegler og snegler!

Lag en spray ved å tilsette like mengder vann til eddik. Spray deretter direkte på de infiserte områdene. Eddik er sur, så det vil løse opp sneglene og sneglene og til slutt drepe dem.

8. Slå tilbake kakerlakker med hvit eddik

Kakerlakker er plagsomme skadedyr som vanligvis finnes på kjøkkenet. Hvis du har kjæledyr rundt, kan det være lurt å bruke et naturlig skadedyrbekjempelsesalternativ som eddik for å holde kakerlakker unna.

Lukten av eddik gjør det vanskelig for kakerlakker å henge rundt i hjemmet ditt. Spraying av eddik av og til rundt områdene som disse kakerlakkene skjuler, vil skape en barriere som holder dem unna.

Eddik bør ikke brukes som en frittstående behandling for kakerlakker. Den skal kun brukes som avskrekkende eller ekstra mortkontrolltiltak.

Hvis du bestemmer deg for å prøve eddik, sørg for å fortynne den med like mye vann og legg deretter blandingen i en sprayflaske for bruk. Du må bruke denne behandlingen gjentatte ganger for å få betydelige resultater.

9. Slå tilbake mygg med eddik

Alle typer eddik frastøter mygg utmerket. Spesielt eplecidereddik er kjent som det beste naturlige myggmiddelet som finnes. Hvit eddik fungerer også, men du må blande den med vann for å øke effektiviteten.

Mygg smaker gjennom bena, så den sterke smaken av eddik og dens duft driver disse invasive skadedyrene bort. Å lage et godt myggmiddel med eddik er like enkelt som å skaffe en sprayflaske og helle eplecidereddik i den.

Påfør den på huden din og spray den på berørte områder for å holde mygg unna. Inntak av eplecidereddik sies også å gi kroppen din en naturlig, avvisende lukt, men vær forsiktig så du ikke overdriv.

Hvis alt du har er hvit eddik, bør du blande en 50/50 løsning av vann og eddik i en sprayflaske og tilsette minst 10 dråper eterisk olje som sitron, citronella, mynte eller eukalyptus.

Det eneste tilbakeslaget med denne metoden er at den ikke fungerer veldig raskt, den er mer som en langsom, men permanent løsning på myggproblemer. Hvis du ser etter en rask løsning, er dette kanskje ikke det beste alternativet for deg.

10. Drep veggedyr med hvit eddik

Hvit eddik fungerer også for tidlig veggedyrangrep.Men det påvirker ikke eggene.Spraying av eddik på veggedyr vil forstyrre nervesystemet deres, da eddik er en kraftig eddiksyre.

Dette middelet er effektivt bare under et tidlig stadium av angrep. Den skal brukes som entilleggsbehandling, ikke en frittstående behandling.Du kan bruke eddik for å håndtere veggedyr før du utfører en full behandling.

Sørg for å bløtlegge infiserte områder, spesielt sprekker og sprekker der insektene gjemmer seg med hvit eddik. Du kan også spraye eddik direkte på insektene.

Hvis du har å gjøre med et tidlig angrep, kan du bruke eddik effektivt for å få slutt på problemet. Spray eddik på infiserte overflater, dette inkluderer alle møbler, vinduskarmer og vegger. Gjenta dette hver uke for å sikre en reduksjon av veggedyrangrep.

Unngå å blande eddik med et stoff som blekemiddel. Dette vil avgi klorgass, som er svært giftig og skadelig for mennesker.

Hva du trenger å vite

Eddik er et trygt alternativ som fungerer for både innendørs og utendørs skadedyrbekjempelse. Denne husholdningsgjenstanden er lett å finne og brukes til flere formål, inkludert matlaging. Så det er det sikreste alternativet for mennesker så vel som kjæledyr.

Men du må være forsiktig når du bruker dette kraftige elementet. Dette er fordi mens eddik frastøter flere skadedyr, tiltrekker det seg også noen andre som fruktfluer. Pass på å ikke søle eddik rundt hjemmet ditt. Hvis du gjør det ved en feiltakelse, ta deg tid til å rydde opp raskt.

Du vil også sørge for å holde miljøet ditt rent. Eddik er ikke et komplett skadedyrbekjempelsemiddel, det er visse skadedyrproblemer det fungerer for, og vi har nevnt dem her. Selv om eddik har vist seg å være det mest effektive alternativet mot flere skadedyrproblemer, fungerer det ikke for skadedyr som termitter og gnagere.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 05/08/2023

Views: 5693

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.