7 grunner til at skilpadden din ikke spiser (+ hva du skal gjøre) | Skilpadde eier (2023)

Et av de vanligste problemene folk har med skilpaddene sine, er at de slutter å spise. Jeg har også hatt dette problemet med noen av skilpaddene mine, og jeg vet hvor ubehagelig det kan være. Den gode nyheten er at det vanligvis kan løses veldig enkelt. Men før vi kan gjøre noe, må vi først finne ut hva som er årsaken.

De vanligste årsakene til at en skilpadde ikke spiser er stress, dårlig temperatur, feil kosthold, graviditet og helseproblemer.

La oss nå gå gjennom hvert tilfelle jeg nevnte, og noen flere og se hva som er kilden til problemet og hva du kan gjøre for å løse det, og få skilpadden din tilbake til det normale.

Understreke

Dette er den vanligste årsaken til at skilpadder slutter å spise

Skilpadder blir veldig lett stresset. De kan bli stresset av overdreven støy, av andre kjæledyr, av feil håndtering og mange andre ting.

Hvis en skilpadde blir stresset, vil den slutte å spise til den roer seg, og mest sannsynlig også vise annen merkelig oppførsel, som overdreven graving, forsøk på å klatre ut av innhegningen, gjemme seg hele tiden, osv. ellers kan skilpadden din stoppe fra å gjøre noe i det hele tatt.

Alle skilpadder reagerer forskjellig på stress, så det er ingen sikker måte å fortelle hva skilpadden din vil gjøre hvis den er stresset, men å ikke spise er en av de vanligste reaksjonene.

Å løse dette problemet er ganske enkelt, bare bli kvitt stresskilden.

Å finne kilden er vanligvis ganske enkelt. La meg gi deg noen eksempler på hva som kan stresse skilpadden din. Et høyt stereoanlegg som er plassert rett ved siden av tanken kan forårsake mye stress for en skilpadde. En katt eller en hund som alltid prøver å komme seg i tanken kan også forårsake mye stress. Å ta skilpadden din og håndtere den på en aggressiv måte kan også være en stresskilde. Den beste måten å finne ut om noe stresser skilpadden er å prøve å sette deg selv i skilpaddens sted. Hvis du tror at noe vil stresse deg, så stresser det definitivt skilpadden.

Etter at du har eliminert stresskildene, bør skilpadden din snart begynne å spise igjen.

Dårlig basketemperatur

Skilpadder er kaldblodige, noe som betyr at de ikke kan varme opp kroppen på egen hånd, så de er avhengige av omgivelsestemperaturen.

Basking-temperaturen varierer fra art til art, men totalt sett er den rundt 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius).

Hvis skilpadder ikke kan sole seg ordentlig, vil overlevelsesinstinktet deres aktiveres og de vil forberede seg på dvalemodus eller aestivering, avhengig av temperaturen.

Når temperaturen blir lav, vil skilpadder slutte å spise, redusere bevegelsen og i utgangspunktet forberede seg på å sove i noen måneder. Men dette skjer bare når temperaturene nærmer seg 60 grader Fahrenheit (15 grader Celsius), så hvis de utsettes for en konstant temperatur rundt 68 grader Fahrenheit (20 grader Celsius), vil de være i denne mellomtilstanden hvor de ikke vil være for aktive, vil de ikke spise, men de vil ikke gå i dvale.

For å løse dette problemet er det bare å justere temperaturen på baskingområdet, hvis du vil vite hvordan du gjør det kan du sjekke ut denne guiden hvor jeg også vil fortelle deg hvor langt varmepæren skal plasseres, og hvor kraftig pæren skal være :Veileder for lys og varme.

Dårlig generell temperatur

Det er enda et temperaturrelatert problem som vi må dekke. Og dette er det stikk motsatte av sistnevnte.

Det motsatte av dvalemodus er aestivering, som i utgangspunktet er det samme, men det skjer når det er for varmt, ikke når det er for kaldt.

En ting å huske på er at ikke alle skilpadder dvale eller aestivere i naturen, men dette betyr ikke at de ikke kan gjøre det hvis forholdene er riktige.

Hvis problemet er forårsaket av basking-området, reduser du bare temperaturen ved å følge veiledningen jeg lenket til ovenfor. Men hvis den høye temperaturen ikke er forårsaket av baskingområdet, har du et par alternativer.

Det første alternativet er å ikke gjøre noe, hvis det bare er en hetebølge som forårsaker denne høye temperaturen kan du vente noen dager eller en uke til den går over og skilpadden din vil begynne å spise igjen etter det. En uke uten mat vil ikke skade skilpadden din på noen måte, spesielt siden den er i ferd med å starte aestivering.

Hvis du bor i et område med svært høye generelle temperaturer, kan du til og med la skilpadden din aestivere for sommeren. Dette er en helt vanlig ting å gjøre for dem.

Det neste alternativet du har er å flytte skilpadden til et kaldere rom. Bare pass på at hvis rommet har en AC-enhet, er ikke skilpadden for nær luften som enheten blåser, da det vil senke temperaturen på skilpadden din for mye.

Feil kosthold

En ganske vanlig grunn til at skilpadder slutter å spise er et feil kosthold.

Dette er et ganske omfattende emne, så jeg vil bare dekke det grunnleggende. Noe som burde være nok til å vite om skilpadden din har et riktig kosthold eller ikke.

Dietten til en skilpadde bør inneholde tre ting: frukt, grønnsaker og pellets.

Frukt

De fleste fruktene er gode å spise, men det er noen som ikke er bra for skilpadder på grunn av den høye mengden fosfor eller sitronsyre de inneholder. Sitronsyre irriterer magen til en skilpadde, og fosfor blokkerer absorpsjonen av kalsiumsjokk er avgjørende for en sunn beinstruktur og skjell.

Så her er en liste over frukt du bør unngå:

 • Rosin
 • Sviske
 • Dato
 • Avokado
 • Guava
 • Banan
 • Kokosnøtt
 • Stein
 • Persimmon
 • Cantaloupe
 • Aprikos
 • Granateple
 • Honning dugg
 • Nektarin
 • Mulberry
 • Fersken
 • oransje
 • Sitron
 • Lime
 • Grapefrukt

Så hvis du ikke finner frukt på denne listen, er det godt å spise.

Hvis du vil ha en mer dyptgående forklaring om frukt og skilpadder, kan du alltids sjekke ut artikkelen min:Kan skilpadder spise frukt? (Hvor mye, hvor ofte + liste)

Grønnsaker

Akkurat som frukt er grønnsaker supert for skilpadder, men det er noen som inneholder mye fosfor. I tillegg til de andre grønnsakene du bør unngå er isfjellsalat, agurker, auberginer og sopp. Selv om disse grønnsakene ikke vil skade skilpadden din på noen måte, har de også liten eller ingen næringsverdi for skilpadden din.

Her er en liste over noen grønnsaker som inneholder en høy mengde fosfor, som du bør unngå:

 • Korn
 • Tomater
 • Asparges
 • Rødbeter
 • Paprika
 • Gresskar
 • Blomkål
 • Rosenkål
 • Gulrøtter
 • Brokkoli
 • Søtpoteter
 • Grønne bønner
 • Squash
 • Romaine salat
 • Neper

Så hvis du ikke finner en grønnsak på denne listen, er den god å spise.

Pellets

Pellets er et flott tillegg til kostholdet til enhver skilpadde. Siden de inneholder mye næringsstoffer i en liten mengde mat. Så du kan gi skilpadden alle de næringsstoffene den trenger uten å overfôre den.

Men som du kan forestille deg kan det være noen betydelige forskjeller basert på merkevaren på maten, så hvis du vil vite hvilke forskjellene er og hvilken som er best, vil jeg anbefale deg å sjekke ut denne artikkelen hvor jeg og resten av medlemmene av Turtleowner.com, velger den beste skilpaddematen på markedet, basert på vår mange års erfaring og mye forskning:Kjøperveiledning: Beste skilpaddemat.

Redd

Hvis du nettopp har fått skilpadden din, er det veldig normalt at de ikke spiser de første dagene i sitt nye hjem.

Mange nye eiere blir veldig redde når de ikke ser skilpadden spise de første dagene, men dette er faktisk noe ganske vanlig.

Å flytte til et nytt hjem kan være svært stressende for en skilpadde. De vil gå fra en liten trang innhegning, som de deler med flere skilpadder, til en ny romslig innhegning der de kan bo alene. Og hvis de ble sendt via posten, vil de bli enda mer redde.

Hvis dette er tilfellet for skilpadden din, må du bare la skilpadden roe seg litt ned. Etter omtrent en uke vil skilpadden venne seg til det nye miljøet og begynne å spise. Det er ingenting du kan gjøre i dette tilfellet, bare sørg for at du tilbyr dem mat hver dag, i tilfelle de bestemmer seg for at det er trygt og vil spise.

Gravid

En gravid skilpadde vil oppføre seg veldig rart, hun vil slutte å spise, hun vil slutte å sole seg, hun vil prøve å grave overalt, etc.

Hvis skilpadden din er gravid, er det ingenting du kan gjøre for å få den til å spise. Bare gi henne mat, og hvis hun vil spise vil hun spise.

Det første du må gjøre hvis du vil vite om skilpadden din virkelig er gravid, er å finne ut om det er en hann eller en hunn, så du bør lese denne artikkelen som skal fortelle deg om det er tilfelle:Hvordan finne ut om en skilpadde er hann eller hunn (med bilder).

Og hvis skilpadden din er en hunn, og du vil vite om hun er gravid, bør du lese denne artikkelen hvor du finner all informasjonen du trenger:Hvordan fortelle om skilpadden din er gravid (med bilder).

En viktig ting med skilpadder er at de blir gravide selv om det ikke er noen hanner rundt. Forskjellen er at eggene ikke blir befruktet, så ingen baby kommer ut av dem. Så selv om du bare har en hunnskilpadde kan hun fortsatt legge egg.

Sykdom

Den siste grunnen til at skilpadden din ikke spiser er at den kan være syk.

Det er mange sykdommer der ute som kan påvirke en skilpadde. Og en av de vanligste reaksjonene til et sykt dyr er å slutte å spise.

Så mitt forslag er at ingen av de andre grunnene ovenfor ser ut til å være problemet, er å gå til veterinæren.

Mens jeg måtte håndtere min del av syke skilpadder, vil jeg råde alle til å gå til veterinæren når helseproblemer er involvert.

Det siste jeg vil legge til er å sørge for at du velger en veterinær som spesialiserer seg på skilpadder eller eksotiske dyr generelt. Så sørg for å ringe før du går inn med skilpaddene dine.

Relaterte spørsmål

Hvor lenge kan en skilpadde gå uten å spise?En skilpadde kan gå uten å spise i minst et par uker under normale forhold. I dvalemodus kan en skilpadde gå uten mat i 5 til 8 måneder.

Hvor ofte bør jeg mate skilpadden min?Det er flere måter du kan mate skilpadden din på, noen inkluderer å mate skilpadden to ganger om dagen, andre mater skilpadden en gang annenhver eller tredje dag. Hvor ofte du mater skilpadden din spiller ingen rolle så lenge du mater den riktig mengde.

7 grunner til at skilpadden din ikke spiser (+ hva du skal gjøre) | Skilpadde eier (1)

Hallo,

Hvis du liker innholdet vi lager, kan du vurdere å si en"Takk skal du ha!"ved å legge igjen et tips.

Hver liten bit kan hjelpe oss enormt med å fortsette å lage kvalitetsinnhold som hjelper skilpadde- og skilpaddeeiere over hele verden.

Vi setter stor pris på godheten og støtten du viser oss!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated: 09/08/2023

Views: 6345

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.