7+ saftige tips for å fryse epler på den enkle måten (2023)

Når høsten ruller rundt, er det fristende å stikke av til nærmeste eplehage og plukke en haug med epler. Når vi har en overbelastning av epler, er det vanskelig å utvikle smarte måter å lagre dem på. Når du er ferdig med å bla gjennom tipsene våre, vil du vite hvordan du fryser epler for en rekke oppskrifter og har kunnskap om tips som hjelper til med å holde dem ferske så lenge som mulig.

Kan du fryse epler uten å skade dem? Hvis du tilbereder frukten riktig, holder frysing av epler dem bevart i flere måneder uten å sette smaken på spill.

Den ene ulempen med å fryse er at det kompromitterer teksturen. Å legge frosne epler til oppskrifter der de blir tilberedt eller blandet er en fantastisk måte å nyte den søte eplesmaken gjennom hele året.

Vi håper etter at du har lest om den beste måten å fryse et eple på, at du vil dele disse smarte tipsene med venner og familie.

7+ saftige tips for å fryse epler på den enkle måten (1)

tb1234

tb1234

Innholdsfortegnelse

 1. Alt om epler
 2. Kan du fryse epler?
  • Hvordan kjøle epler
  • Fryser epler hele
  • Hvordan fryse epler i skiver
  • Frys epler til eplepai
  • Vend frosne epler til smør
  • Lag og frys eplemos
  • Gjør epler til brød
  • Hvordan tine frosne epler

Alt om epler

Epler er medlem av rosefamilien, og de kommer i nyanser av grønt, gult og rødt. Fordi de blomstrer så sent på våren, vokser epletrær mye lenger nord enn andre frukttrær fordi de unngår frostskader.

Det er over 2000 varianter dyrket i USA, og over 7000 dyrket rundt om i verden. Ikke bare smaker epler deilig, men de er noen av de beste fruktene for deg.

Ett stort eple inneholder omtrent 130 kalorier og er fullpakket med fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Disse antioksidantene er viktige fordi de bidrar til å redusere sjansen for kreft og diabetes.

Studier har også vist at epler bidrar til å beskytte mot demens, hjerneslag og hjertesykdom. Epler varierer også i smaker og kan velges basert på dine preferanser. Hvis du leter etter en søt, mild smak, kan en gylden deilig eller galla være noe for deg.

Vil du ha noe syrlig, byr Granny Smith-epler på et skarpt bitt. Enda bedre, disse fruktene er utrolig allsidige. Vend dem til eplemos, salat, kake, smoothies, smør, skomaker, muffins og pai.

Visste du at epler erbrukes til eplecidereddikogså? Mulighetene for oppbevaring av epler er uendelige.

Kan du fryse epler?

Mens de forskjelligemåter å kan epler påer absolutt tiltalende, kan det ta lengre tid enn du har tid til. Utforsk andre teknikker for å bevare denne deilige frukten.

Kan jeg fryse et eple? For å si det enkelt, ja! Mange tror ikke at det er trygt å fryse epler fordi du risikerer å ødelegge teksturen, men frysing av epler er en innovativ måte å holde frukt frisk uten å la all den saftige godheten gå til spille.

Før du tenker på å kjøpe epler, vet hva du skal se etter på dagligvarebutikken eller bondemarkedet. Epler modnes selv etter at de er plukket fra treet. Hvis du lar dem sitte i romtemperatur, går prosessen enda raskere.

Når du kjøper epler, sørg for at de er faste over hele og fri for brune eller bløte flekker. Når du har funnet de ferskeste, prøv et av tipsene våre om frysing og oppbevaring av epler og oppdag noen smakfulle måter å bruke dem på.

Hvordan kjøle epler

Å sette epler i kjøleskapet er en fin måte å holde dem sprø. Legg eplene i sprøskuffen alene, hvis mulig. Å plassere epler ved siden av andre produkter kan gjøre dem overmodne eller ødelegges av askorbinsyren.

Hvis du ikke kan dedikere en hel skuff til bare epler, oppbevar dem i plastposer slik at de ikke berører de andre fruktene og grønnsakene.Hvor lenge holder epler seg i kjøleskapet? Som oftest er epler gode i kjøleskapet i opptil to måneder.

Hvis du allerede har skåret eplene i skiver, børst litt sitronsaft på de synlige sidene. Syren hjelper til med å forhindre bruning fra oksidasjon og holder dem friskere.

Fryser epler hele

En av de enkleste måtene å fryse epler på er å legge hele frukten i fryseren. Start med å vaske eplene under kaldt rennende vann. Legg de hele eplene på en bakeplate og sett dem i fryseren til de er helt frosne.

Fryser de på et laken først hjelper det til å hindre at eplene klumper seg sammen. Når de er frosne, overfør eplene til noen fryseposer i omtrent ett år.

Hvordan fryse epler i skiver

Frysing av epler i skiver er ideelt når du vil åpne døren, ta noen skiver og kaste dem i en smoothie med noen blåbær, akkurat som det er en av de populæremåter å fryse bananer på. Vask og skrell eplene med en skreller. Kjernen og skjær epler i skiver med en kniv, skjæremaskin eller utjerner.

Tilsett kaldt vann og sitronsaft i en bolle og bløtlegg skivene i vannbadet i fem minutter. Tøm epleskivene og legg dem i et enkelt lag på en bakeplate.

Legg det forede arket i fryseren til fruktene er frosne. Fjern bitene fra kakeplaten og legg dem i fryseposer. Frys epleskiver i opptil ett år.

Frys epler til eplepai

Å lage eplepaifyll til en eplepai er flott for å forberede deg til ferien, og Granny Smith-epler er det beste eplet å bruke til denne oppskriften.

Når ingrediensene er i paiformen, er de trygge å fryse og kan trekkes ut, toppes med en paibunn og bakes til perfeksjon. Disse epleskivene fungerer også for å gjøre eple sprø.

tb1234

Frossen eplepaifyll

 • 4 kopper skrellet, kjernekjernet og oppskåret ferske epler
 • ½ kopp sukker
 • ½ ss kanel
 • 3 ss mel
 • Klype salt

tb1234

Vask, skrell, kjerne løs og del eplene i skiver. Legg den skivede frukten i en bolle med sitronvann i fem minutter for å forhindre bruning. Tøm frukten og legg dem i en stor glassbolle. Tilsett de resterende ingrediensene og bland slik at alle eplene blir jevnt belagt.

Kle en paiform med tinnfolie med en ekstra seks tommer overlapping på hver side. Hell eplefyllet i den kledde paiformen og brett over overflødig folie slik at toppen er helt dekket. Sett eplet i fryseren over natten.

Fjern aluminiumsfolieposen fra pannen og legg den i en frysepose eller plastpose til den skal brukes. Når de er klare, fjerner du de frosne eplene fra folien og legger dem tilbake i samme paiform så den passer perfekt.

Topp eplene med en butikkkjøpt paibunn, pensle den med smør og sukker, og stek til de er gyldenbrune og gjennomstekt.

Vend frosne epler til smør

Eplesmør er en velsmakende godbit når den smøres over toast eller rulles til kanelsnurrer. Det er enkelt å lage og er trygt for enten ferske eller frosne epler.

tb1234

Hjemmelaget eplesmør

 • 6 pund skrelte, kjernekjernet og skivede epler
 • ½ kopp sukker
 • ½ kopp brunt sukker
 • 1½ ss malt kanel
 • ¼ teskje salt
 • 1 ss vaniljeekstrakt

tb1234

Ha eplet i en stor saktekoker og bland inn de resterende ingrediensene. Kok eplene på lavt nivå i ti timer, og sørg for å røre dem hver annen eller tredje time.

Bruk en blender til å pure eplene til en jevn konsistens. Hell eplesmøret i en lufttett beholder og avkjøl i to uker eller oppbevar i fryseren i opptil ett år.

Lag og frys eplemos

Hjemmelaget eplemos er en annen deilig epleoppskrift som oppbevares godt i fryseren. Bruk denne sausen som en sunn side, en saus til pinnekjøtt, eller vær kreativ og lag noen eplemosmuffins.

tb1234

Grov eplemos

 • 4 skrellede, kjernede og hakkede epler
 • ¾ kopper vann
 • ¼ kopp sukker
 • ½ ts malt kanel

tb1234

Tilsett alle ingrediensene i en middels kjele. Dekk til pannen og varm ingrediensene over middels i ca 20 minutter.

Ta kjelen av varmen, la dem avkjøles til romtemperatur, og mos bitene med en gaffel til du får ønsket konsistens. Hell eplemosen i en lufttett beholder og frys i opptil seks måneder.

Gjør epler til brød

Selv om vi elsker epler som de er, blir de enda bedre når de bakes til brød eller kaker. Tilsett litt karamell, og du har en smakfull dessert som blir slukt foran øynene dine.

tb1234

Karamell eplebrød

 • 1 kopp eplemos
 • ½ kopp sukker
 • ½ kopp brunt sukker
 • 2 egg
 • ½ kopp rapsolje
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1 ts bakepulver
 • 2 kopper mel
 • ½ ts natron
 • ½ ts salt
 • ½ ts kanel
 • 1/8 ts muskatnøtt
 • 1 kopp epler i terninger
 • Karamell iskrem topping
 • Salt

tb1234

Tugg en liten mengde oljespray i en brødform og forvarm ovnen til 350°F. Visp eplemos, sukker, egg, olje og vanilje sammen i en stor miksebolle.

Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, muskatnøtt og en klype salt. Brett eplebitene inn i røren. Hell epledeigen i brødformen og stek i en time.

Ta kjelen ut av ovnen og avkjøl før du drysser med karamellis-toppingen og en klype salt. Pakk brødet inn i aluminiumsfolie og frys i opptil seks måneder.

Hvordan tine frosne epler

I motsetning til når dutine frosne sitroner, det er litt vanskelig å tine frosne epler fordi de har en tendens til å bli brune umiddelbart. Prøv å legge dem i en bolle med sitronvann og oppbevar dem i kjøleskapet over natten for å tine frosne epler. Fjern eplene fra vannet og bruk dem som du ønsker.

Kan du fryse epler? Vi håper på dette tidspunktet at du har sluttet å stille deg selv dette spørsmålet og omfavnet at det er mange strategier for å fryse epler som du kanskje ikke har vurdert.

Epler er frukt som er elsket av mange mennesker, og å få mest mulig ut av dem er avgjørende for å spare penger og være mindre sløsing. Med så mange deilige frosne epleoppskrifter kan vi ikke la være å kjøre til nærmeste frukthage og kjøpe en skjeppe.

7+ saftige tips for å fryse epler på den enkle måten (2)

Hvis det å lære å fryse epler har hjulpet deg med å bake noen smakfulle godbiter, del disse tipsene om frosne epler på Facebook og Pinterest.

FAQs

Kan man fryse rå epler? ›

Både druer, bananer, epler og annen frukt kan fryses. Kutt den gjerne i mindre biter først og ha den så i tett emballasje.

Hvordan forvelle epler? ›

Forvelling av epler.

Gjør istand en bolle/kar med iskaldt vann (gjerne med isbiter i). Hell eplene i det kokende vannet og la de koke i ca 1-2 min (spørs hvor store bitene er). Ta eplebitene raskt opp fra det kokende vannet (i en sil) og legg de i en bolle med iskaldt vann -gjerne med isbiter.

Hvordan oppbevare skrelte epler? ›

Vi har tipsene. Når du kutter opp epler, legg eplebåtene i litt sitronvann, så blir de ikke mørke i fruktkjøttet. Legger du eplene i kjøleskapet holder de seg minst 10 dager lenger. Kutter du opp eplene til barna dine, spiser de dobbelt så mye.

Kan man fryse epler til eplekake? ›

Ikke alle er klar over at det går utmerket ann å fryse epler. Jeg deler opp epler i skiver og fyller i passe store plastposer. Epleskivene brukes i eplekake og epledessert. Det er enklest at epleskivene er frosne når de dyttes ned i kakerøra.

Hvor lenge kan frukt ligge i fryseren? ›

GRØNNSAKER, FRUKT, BÆR og SOPP
HvaTid
Frukt og grønnsaker (bør varmebehandles)8-12 mnd
Bær12 mnd
Urter og bladgrønnsaker (bør varmebehandles)12 mnd
Sopp (bør varmebehandles)12 mnd

Blir man mett av epler? ›

Egentlig burde det høye fiberinnholdet i epler gi deg følelsen av å være mett, men denne følelsen avhenger av syreinnholdet i hvert enkelt eple. Jo surere et eple er, desto mer sulten blir du. Det er altså fruktsyren i eplene som stimulerer appetitten og gir sultfølelse.

Skal epler ligge kaldt? ›

Bør oppbevares i kjøleskapet

Frukt som høstes grønne og faste, som for eksempel epler og pærer, bør derfor lagres kjølig (2-3 °C). Lagres de ved romtemperatur vil de bli gule og myke i løpet av få dager.

Hvordan unngå rognebærmøll på epler? ›

Plukk og fjern infiserte epler: Rognebærmøll legger egg på eplene, så ved å fjerne infiserte epler kan du hindre at larvene klekker og sprer seg til andre epler.

Kan sukkererter fryses uten forvelling? ›

Dette er grønnsakene du trygt kan putte i fryseren: Alle rotgrønnsaker som gulrot, pastinakk, persillerot, sellerirot, kålrot, fenikkel, neper og beter. Erter, sukkererter og bønner.

Skal epler skrelles? ›

Eplet er også bra for kroppen, for frukten inneholder blant annet C-vitamin, som hjelper oss med å holde oss friske. På eplet sitter mesteparten av vitaminene i skallet, derfor er det lurt å beholde skallet på når du spiser det.

Kan epler og pærer ligge sammen? ›

Epler og pærer

Husk at pærer og epler ikke bør ligge sammen, da pærene er ømfintlig for etylengassen eplene skiller ut.

Hvordan unngå at frukten blir brun? ›

Hell over litt sitronsaft eller juice

Press litt sitronsaft over fruktsalaten for å forhindre at frukten blir brun. I tillegg passer sitrussmaken supert til den søte frukten. Hvis du vil ha litt mer fukt i salaten, er det også kjempegodt å helle over litt av favorittjuicen.

Kan man fryse ferske bær? ›

Bær har god holdbarhet i fryst tilstand og kan holde seg fine i flere år, sier Toril Gulbrandsen, som er matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Kan man fryse prim? ›

Sett gryten i kaldt vann i vasken og rør av og til med en slikkepott så den ikke blir kornete under avkjølingsprosessen. Ha i en tett glassbeholder eller boks og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i flere uker og kan også gjerne fryses ned i porsjonsbeger.

Hvor lenge kan eple ligge i kjøleskapet? ›

Vanlige butikkepler som Aroma og Gravenstein vil holde fint i et par måneder i kjøleskap. På kjøkkenbenken reduseres holdbarheten til et par uker, enda kortere om de ligger inntil andre etylengassproduserende frukt som tomat eller banan. Etter hvert som eplene lagres, vil de sakte, men sikkert tørke ut.

Hvordan fryse ned rips? ›

Ønsker du å fryse ned klaser av bær er det viktig at klasene ikke er store og at færrest mulig bær ligger inntil hverandre. Når bærene er fryst kan de forsiktig legges på hverandre i en beholder. Bruk en fryser med lav temperatur og unngå at store mengder mat fryses ned på én gang.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 01/12/2023

Views: 6333

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.