Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (2023)

Epler er en av de mest dyrkede fruktene i verden og er en viktig del av menneskelig ernæring.

Imidlertid er det mange dyr som spiser epler og annen frukt. Noen av disse dyrene inkluderer hjort, mus, bjørn, vaskebjørn, kalkuner, fugler, elg og andre.

Fugler spiser vanligvis eplene før de faller av trærne, så de går ikke til spille av bonden. Noen fugler vil til og med gjøre bryet med å åpne eplet for å fjerne kjernen. Dette er vanligvis den delen som inneholder frøene.

Andre dyr som mus, vaskebjørn og bjørn spiser eplene etter at de har falt til bakken. Dette lar dem få alle næringsstoffene som er tilgjengelige fra eplet. Faktisk spiser noen bjørner mer enn 100 epler per dag!

Ikke bare mennesker spiser epler, det er mangedyr som spiserdem også.

Her er en liste over 18 dyr som spiser epler:

 1. Hjort
 2. Mus
 3. Bjørner
 4. Vaskebjørn
 5. Kalkuner
 6. Fugler
 7. Elg
 8. Kaniner
 9. Sjimpanser
 10. Elg
 11. Hamstere
 12. Griser
 13. Hester
 14. Possums
 15. Rotter
 16. Sukkerglider
 17. Ormer
 18. Insekter

La oss gå gjennom hvert dyr i detalj:

Spiser rådyr epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (1)

Hjort er kjent for å spise epler i enkelte deler av verden. I Nord-Amerika er hjort vanligvis sett på å spise frukt i områder der epler er rikelig.

Om høsten er epler modne og blir ofte etterlatt av eplehagen. Rådyr tiltrekkes av disse eplene og vil spise dem når de ikke er voktet av mennesker.

DoMice Spise epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (2)

Mus spiserepler. Det er imidlertid ikke sannsynlig at de vil møte dem i naturen fordi mus foretrekker mørke og skjulte steder. Mus har skarpe tenner og de bruker dem til å rive opp frukt og grønnsaker. Når de finner et eple, vil de gnage av kjøttet og forlate kjernen.

Dette er grunnen til at du ofte vil se mus som legger igjen en eplekjerne. De er ikke interessert i selve kjernen. De vil bare ha kjøttet.

Mus spiser ogsånøtter, frø, brød og andre matvarer som inneholder mye karbohydrater. Hvis de er sultne, er karbohydrater det de vil oppsøke.

Spiser Bears epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (3)

En bjørn vil spise epler, men det er ikke en vanlig forekomst. Bjørner vil spise epler hvis de kommer over dem mens de leter etter mat i skogen eller hvis de får tak i nedfallsfrukt.

(Video) Why Eat Apples?

Bjørner er altetende og spiser en rekke matvarer. Bjørner er vanligvis ikke kresne på hva de spiser. De kan spise nesten hva som helst, så lenge de er villige til å gjøre bryet med å finne det.

Epler er vanligvis ikke et problem for bjørner, fordi de ikke er lette å finne i naturen.

Hvis en bjørn finner et epletre, vil den spise eplene fra trærne. De vil ikke lete etter andre typer frukt.

Bjørn vil ikke spise epler hvis de er grønne, fordi smaken ikke er god. Imidlertid kan de spise dem hvis de er modne.

Spiser Raccoons epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (4)

Vaskebjørn har et veldig bredt kosthold, som inkluderer mange frukter og grønnsaker. Imidlertid er epler en utmerket kilde til vitamin C, og vaskebjørn vil spise dem når de er tilgjengelige.

Vaskebjørn er altetende og de diskriminerer ikke mat. De vil spise alt som er spiselig.

Dette betyr ikke at vaskebjørn vil spise ting som er giftig. Giftige planter er vanligvis ikke tilgjengelige for vaskebjørn i naturen.

Spiser kalkuner epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (5)

Epler er vanligvis ikke den foretrukne maten til kalkuner i naturen. Noen kalkuner vil imidlertid spise epler når de kan få tak i dem. Kalkuner er altetende og er i stand til å spise en rekke matvarer. De vil spise insekter, bær, gress og frukt.

Epler, som mange andre frukter, er høye i sukker og er en enkel kilde til kalorier for kalkuner. Epler er også en god kilde til vitaminer og mineraler.

I naturen vil en kalkuns diett inneholde mer enn bare epler. Frukten er en av få matvarer som kalkuner foretrekker i naturen. De er også kjent for å spise eikenøtter, bær og andre typer frukt.

Spiser Birds epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (6)

Fugler spiser epler.

Eplet er en favorittmat for mange fugler, inkludert blåfugler, rødfugler og troster.

Epler er lette å finne i naturen. De blir ofte etterlatt på trær av bønder og frukthageeiere, og noen ganger blir de droppet av fugler.

(Video) What animals eat a rhinos?

Fuglene vil spise frukten rett fra treet, så de er en praktisk kilde til mat.

Spiser Elk epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (7)

Epler er ikke den primære maten for elg. De spiser imidlertid epler. Noen tror faktisk at epler kan være en god matkilde for elg i naturen.

Elg er planteetere og spiser gress, blader, urter og bark. De vil også spise epler hvis de kan finne dem i naturen. Imidlertid spiser de ikke frukten som en vanlig del av kostholdet.

Spiser kaniner epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (8)

Kaniner blir noen ganger tiltrukket av epler og annen frukt fordi de er en kilde til sukker. Imidlertid er de vanligvis ikke rovdyr mot frukt. De vil spise noe av det, men de er ikke ute for å jakte og sluke et helt epletre.

Kaniner har også en tendens til å skjule maten. Dette gjør det vanskelig for rovdyr å lokalisere og fange dem. Det forhindrer også at kaninene får full tilfredsstillelse fra måltidet. Hvis en kanin gjemmer mat i synlige øyne, vil den ofte la maten være i fred hvis en annendyr prøver å spiseden. Dette gjelder uansett om det andre dyret er et rovdyr eller planteeter.

Kaniner har også en merkelig vane med å lagre mat. Det er her de gjemmer matforsyningen sin i ett område og går deretter til et annet område for å spise den. Denne oppførselen gjøres vanligvis av sikkerhetsmessige årsaker. Caching lar også kaninen få umiddelbar tilfredsstillelse av maten uten å måtte reise langt for å få tak i den.

Spiser Chimps epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (9)

Sjimpanser spiser epler. Imidlertid er de vanligvis ikke funnet i naturen som spiser epler. Det er mer sannsynlig at de spiser dem når de blir matet av folk.

Det er historier om sjimpanser som raiderer frukthager og spiser epler, men disse er sjeldne. Mesteparten av tiden, hvis en sjimpanse finner et epletre i naturen, er det fordi treet er et yndet sted for sjimpansen å hvile. De spiser frukten for å mette søtsuget og for å få den energien de trenger for å fortsette.

Spiser elger epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (10)

Elg er planteetere og spiser ikke kjøtt. Imidlertid vil de spise nesten alt som er søtt. Epler er en av favorittgodbitene deres. De liker epler så mye, du kan kjøpe en hel frukthage bare for å gi dem frukt.

Elg kalles noen ganger «fruktspisende hjort». Dette er ikke teknisk korrekt. En elg er medlem av hjortefamilien, men den er ikke en ekte hjort. Hjort er generelt gevir og har horn. En elg har ingen gevir og ingen horn. I stedet har en elg enorme hårklumper som spirer fra hodet. Disse "hornene" kan være opptil seks tommer lange og brukes til forsvar, ikke angrep.

Elg er kraftige dyr som vokser opp til 13 fot høye ved skulderen. Kroppsvekten deres varierer fra 700 pund til mer enn 3000 pund. Den største elgen som noen gang er registrert var en hann som veide 4900 pund.

Elgen er det offisielle statsdyret i Alaska, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Hampshire, Vermont og Wisconsin. Det er også statens pattedyr i Colorado, Maine, Montana, New Mexico, North Dakota og Utah.

(Video) 7 Health Benefits of Apple | Why Are Apples Healthy For You? | The Foodie

Spiser hamstere epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (11)

Hamstere vil spise epler og annen frukt hvis de er tilgjengelige. Men de er vanligvis ikke en stor del av kostholdet deres. De har liten munn og er ikke i stand til å spise veldig store matvarer.

De fleste hamstere vil spise frø, nøtter og andre mindre matvarer.

Hamstere er nattaktive dyr. Matpreferansene deres har en tendens til å være mer raffinerte enn de fleste andre gnagere. Et typisk kosthold inkluderer frukt, frø og grønnsaker.

DoPigsEat epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (12)

Griser er altetende, noe som betyr at de spiser et bredt utvalg av matvarer. De kan spise epler og mange andre frukter, grønnsaker, nøtter, kjøtt og korn.

De har vært kjent for å spise epler i naturen også. I noen områder av USA vil bønder legge igjen et epletre som griser kan spise.

Spiser hester epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (13)

Hester spiser epler, men de er vanligvis ikke en del av kostholdet deres. Når hester spiser epler, er det mer sannsynlig at de spiser frukten fra trærne.

ENhest kan bli funnet å spiseepler i mange deler av verden. Hesteplet er en favorittgodbit for hester, og noen hester vil til og med spise epler som har blitt sluppet i bakken av mennesker.

Spiser du epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (14)

Possums spiser epler, men de er ikke en sporadisk del av kostholdet deres. Possums liker å spise epler veldig godt og vil søke dem ute i naturen.

I motsetning til mange andredyr som spiserepler, possums lagrer egentlig ikke maten for senere bruk. De kan skjule den for å beskytte den mot rovdyr. Men possums er ikke som andre dyr som lagrer maten. De kommer ikke tilbake senere for å spise det de har lagret.

Spiser du epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (15)

Rotter spiser epler. Epler er ikke en stor del av kostholdet deres, men de vil spise dem når de er tilgjengelige.

Rotter liker å spise epler og de fleste andre frukter, men de liker også kjøtt og korn. Det er mer sannsynlig at en rotte spiser kjøtt enn frukt i naturen. Rotter foretrekker vanligvis blader og gress. De vil også spise frø, nøtter og andre små matvarer.

Spiser Sugar Gliders epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (16)

Sukkerglidere spiser epler, men de er ikke en sporadisk del av kostholdet deres. De vil søke epler ute i naturen hvis de kan finne dem.

Sukkerglidere har en spesiell pose inne i munnen som lar dem bære mat slik at de kan spise på den senere. Men sukkerglidere spiser ikke epler bare av denne grunn. De foretrekker også søte frukter.

Spiser DoWorms epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (17)

Ormer spiser epler i naturen. Det er forskjellige typer ormer som finnes i epler. Den vanligste er meitemarken.

Meitemarken kan finnes i jorda. De er lange, tynne og veldig vanlige. Ormen vil spise eplekjernen og bladene, og den regnes som et skadedyr.

Den nest vanligste typen orm er iglen.

Igler finnes vanligvis i vann og på land. De har et hardt ytre skall som beskytter dem mot rovdyr.

Disse ormene finnes i mange deler av verden. De er ikke hjemmehørende i USA, men de finnes her.

De finnes ofte i vannet, men de kan også finnes på land. De finnes vanligvis i fuktige områder, men de er ikke alltid et problem.

Spiser insekter epler?

Hvilke dyr spiser epler? 18 dyr som spiser epler – dyrekikk (18)

Det er mange typer insekter som spiser epler. For eksempel er det biller, bladlus og andre små insekter som lever av epler.

Insekter kan spise epler, men de oppsøker dem vanligvis ikke. I stedet tiltrekkes de av duften av epleblomster. De blir tiltrukket av duften fordi de liker den søte nektaren til blomstene.

Mange insekter tiltrekkes også av frukt fordi de ser det som en kilde til mat. Faktisk bruker noen insekter til og med frukten til å legge eggene sine.

Det er imidlertid ingen rapporter om at et insekt faktisk spiser et eple. Det er nok av insekter som har vist seg å leve på eller i epler, men de spiser ikke frukten.

I slekt

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 11/07/2023

Views: 6273

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.