Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min? [Årsaker og løsninger] | Turtle Hub (2023)

Har du noen gang vært i en situasjon der Sulcata-skilpadden din unngår mat i flere dager? Vel, du er ikke alene. Det er et vanlig scenario for mange skilpaddeholdere. Men spørsmålet er hvorfor Sulcata-skilpadden din ikke spiser.

Sulcata-skilpadder kan unngå mat av flere grunner. For eksempel,

 • Munninfeksjon
 • Post brumasjon
 • Påvirkning eller forstoppelse
 • Fysisk og psykisk sykdom
 • Aldring osv.

Selvfølgelig kan en skilpadde ikke gå uten mat lenger. I de fleste tilfeller er tap av appetitt et tegn på andre sykdommer. Derfor er en skikkelig undersøkelse og behandling obligatorisk. I den følgende artikkelen vil jeg diskutere inn og ut av hvorfor Sulcata-skilpadder slutter å spise og hva du kan gjøre.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min?

Jeg er enig i at skilpadde å unngå mat er definitivt et spørsmål om bekymring. Det er imidlertid ikke nødvendigvis noe alvorlig hver gang. Her har jeg tatt med alle mulige årsaker til at en Sulcata-skilpadde mister appetitten,

Stomatitt (munnråte)

Munnråte er ikke en spesifikk lidelse, men mer en paraplybetegnelse for alle munnbetennelsessykdommer hos Sulcata-skilpaddene. Vanligvis er naturlige bakterier, virus og sopp ansvarlige for denne tilstanden.

Infeksiøs stomatitt er en av de vanlige munnbetennelsessykdommer hos Sulcata-skilpadder. Det oppstår på grunn av hulromsinfeksjon når bakterier kommer inn i et åpent sår eller riper i munnen.

Vanligvis er alle Sulcata-skilpadder sårbare for munnråte, spesielt de med lav immunitet.

Skilpaddemunner er fulle av bakterier. Ikke sant? Så hvorfor og hvordan blir de infisert av bakterier igjen?

Vel, når det er friskt, kan skilpaddens biologiske system balansere forholdet mellom gode og dårlige bakterier og forhindre disse uventede sykdommene. Dette er imidlertid ikke mulig med et svakt immunsystem.

Skilpadder som kommer ut av en brumasjon får ofte diagnosen munnråte på grunn av lav immunitet. Å holde munnsår åpne kan også være grunnen til at Sulcata-skilpadden din får stomatitt. Vanligvis provoserer skitne habitater bakterie- og soppvekst i habitatet.

Sulcata-skilpaddene viser følgende tegn når de lider av munnråte eller stomatitt,

 • Tap av Appetit
 • Vekttap
 • Understreke
 • Ubehag
 • Utflod eller slim som kommer fra munnen osv.

Behandling

Når du tar med deg den syke skilpadden tilveterinær, vil han arrangere noen tester først for å diagnostisere årsaken til munnråte. Dessuten vil han spørre om dens medisinske historie og relevant informasjon, for eksempel habitattilstand, kosthold, innhegningstemperatur osv. Når resultatene kommer, vil veterinæren foreskrive medisiner for å helbrede skilpadden din.

Muntrengjøring og antibiotika kan gjenopprette den syke Sulcata-skilpadden. Hvis du har en syk skilpadde, bør du isolere den så snart som mulig. Ellers vil dine andre kjæledyr også bli smittet.

Dessuten tar skilpadden tid å komme seg etter en munnråte. I mellomtiden, ta godt vare på hygienen og maten.

Selv om medisiner kan kurere munnråte hos skilpadder, er det alltid tilrådelig å forhindre denne sykdommen. Du kan gjøre følgende for å holde Sulcata-skilpadden din trygg mot en munninfeksjon,

 • Oppretthold god hygiene i skilpaddeinnhegningen
 • Sjekk habitattemperaturen, fuktigheten og det generelle oppsettet
 • Fokuser på kostholdet

Post Brumation

Mens skilpadder, de nære slektningene til skilpadder, går i dvale under kulde, velger skilpadder å brumate. Det er faktisk en liten forskjell mellom disse to.

Vanligvis brummer skilpadder under et dødt blad eller graver seg ned i et hull hvis de holdes utenfor. Men når du setter din innendørs skilpadde opp for brumasjon, må du velge en kaldere plass (kjøleskap).

Skilpadder brummer vanligvis i 8 – 12 uker, ikke mer enn det. I løpet av denne perioden spiser ikke disse skapningene i det hele tatt. Så selv når de kommer ut av brumasjon, unngår de liksom mat en stund.

Jeg vet at brumasjon gjør skilpaddene tynne, og de bør spise for å få tapt helse. Men de har viktigere ting å håndtere først.

I løpet av brumasjonsperioden drikker ikke skilpadder vann så mye som kroppen krever. Som et resultat fokuserer disse reptilene mer på rehydrering enn på å spise.

Å tilby Sulcata-skilpaddene en fersk skål med drikkevann sammen med mat med høyt vanninnhold som agurker, kaktusputer, sukkulenter osv. vil hjelpe dem.

Sulcata-skilpadder kan nekte mat i 14 – 15 dager etter at de har kommet ut av brumasjonen. Likevel må du gi dem fristende og balansert kosthold.

Ikke øk temperaturen i kabinettet plutselig. Øk heller oppvarmingen trinn for trinn over noen dager. På denne måten vil Sulcata-skilpadden våkne helt opp og være mer energisk.

Perfekt treskilpaddehus for utendørs og innendørs!

For å fortelle deg sannheten, er jeg ikke flink med trearbeid. Så det å lage et hus til skilpaddene og boksskilpaddene mine selv var uaktuelt. Jeg var alltid på utkikk etter et anstendig skilpaddehus til en billig penge.

Takket være Aivituvin har jeg funnet det perfekte skilpaddehuset som kan settes opp både innendørs og utendørs. Her er grunnen til at dette treskilpaddehuset gynger:

 • Huset er laget av 100% ekte massivt tre. Så det er ingen sjanse for å råtne på grunn av overdreven fuktighet eller skilpaddeavfall.
 • Du kan overvåke skilpadden både forfra og fra toppen. Toppen har en mesh-del for enkel luftsirkulasjon. Så temperatur og fuktighet vil ikke skyte i været i huset.
 • Privat soveplass, offentlig visningsområde
 • Dimensjon: 38,1" (L) x 22,4" (B) x 13,1" (H)

For å si det enkelt, jeg har ikke funnet noe bedre skilpaddehus enn dette på markedet i denne lukrative prisklassen. Hvis du legger til kirsebær på toppen, er frakten helt gratis!

Så hvorfor vente?Sjekk ut gjeldende pris her på Aivituvin!

Innvirkning

Noen ganger indikerer det å ikke spise at Sulcata-skilpadden din er i store problemer. Ta eksemplet med innvirkning.

Påvirkning er når maten og væsken ikke kan passere tarmsystemet og holde seg fast. Selv om noen eiere forveksler innvirkning med forstoppelse, er denne tarmblokkeringen mer alarmerende.

Påvirkning setter Sulcata-skilpadden i stress og ubehag, noe som resulterer i lav appetitt. Du vil også legge merke til oppkast, luftveisproblemer, sløvhet og lav energi hos kjæledyret. For ikke å snakke om at kjæledyret vil slutte å dumpe en stund.

Slag oppstår når skilpadden får i seg et fremmedlegeme som blokkerer tarmen. For eksempel er små rullesteiner, steiner, sengetøy, hår osv. nok til å sette seg fast i tarmsystemet. Dessuten kan dårlig kosthold og dehydrering også forårsake innvirkning på skilpaddene.

Behandling

Du må ta med skilpadden din til en legevakt for å behandle innvirkning. Tilstanden vil forårsake mer skade på kjæledyret hvis det går ubehandlet.

Veterinæren vil utføre en røntgenundersøkelse for å finne årsaken til støt. Deretter vil han fortsette med operasjonen, avhengig av situasjonen.

Bortsett fra dette, anbefales det å bløtlegge Sulcata-skilpadden i varmt vann. Tilsynelatende trøster det kjæledyret, og gir litt lettelse. Gi også Sulcata-skilpadden litt naturlig avføringsmiddel og opprettholde et varmt og fuktig miljø i innhegningen.

Dystoki

Dystoki gjelder bare for hunnskilpadder, mer spesielt de gravide. Det oppstår når skilpadden slutter å legge egg brått eller eggene setter seg fast inne av en eller annen grunn. Denne eggbundne tilstanden kan føre til mange komplikasjoner hvis den ikke behandles umiddelbart.

Dystoki oppstår hos skilpadder når kjæledyrene ikke får et egnet sted å legge egg. Vanligvis ser Sulcata-skilpadden etter perfekt løs jord, fuktig vær og en varm temperatur for å legge eggene.

Hvis du ikke oppfyller slike krav, kan skilpadden ombestemme seg og streife rundt uten å legge eggene. Det tar noen dager før den gravide skilpadden forstår alvorlighetsgraden av denne avgjørelsen. Hun vil føle ubehag og konstant smerte når eggene sitter fast inne.

Det er også andre årsaker til dystoki, for eksempel dårlig kosthold, store egg, merkelig formede egg, smal passasje for eggavsetning, etc.

Symptomene på dystoki er,

 • Tap av Appetit
 • Irritasjon
 • Understreke
 • Ubehag i bevegelse
 • Sløvhet
 • Unormal personlighet

Behandling

Å få skilpadden til å legge eggene hennes naturlig uten tilskudd er nesten umulig. Derfor må du ta den med til klinikken, hvor veterinæren vil ta et røntgenbilde av kjæledyret.

Etter å ha observert eggposisjonen og tilstanden, kan han injisere et hormon for å fremme eggavsetningen. I de verste tilfellene vil veterinæren knekke eggene ved hjelp av en nål og lindre kjæledyret fra smerte.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min? [Årsaker og løsninger] | Turtle Hub (2)

Understreke

Stress hos dyr er ikke en myte du kan ignorere. Faktisk er det veldig ekte og kan forårsake skade.

Sulcata-skilpadder går under stress på grunn av mange situasjoner, for eksempel når de føler seg utrygge.

Mens de er i fare, prøver skilpadder først å gjemme seg i skjellene sine. Det er enda bedre for dem hvis det er et gravsted. Disse skapningene vil bo i ly i flere dager for å unngå rovdyr. I løpet av denne tiden vil ikke skilpadder spise eller drikke.

Igjen, det skjer selv når du tar Sulcata-skilpadden hjem for første gang. Kjæledyret er ukjent med de nye omgivelsene, noe som er ubehagelig for det. Derfor nekter skilpadden å spise og samhandle i noen dager før den blir vant til omgivelsene.

Vet du at berøring og konstant kontroll av Sulcata også kan gjøre den engstelig? Ja, røff håndtering og invadering av det personlige rommet stresser skilpaddene. Som en konsekvens kan kjæledyrene slutte å spise.

Som du kan se, er stress ikke sunt for Sulcata-skilpaddene. Å unngå mat i lengre dager vil svekke deres immunitet og gjøre dem sårbare for sykdommer.

Men heldigvis varer ikke stress-indusert appetitttap lenge, men noen dager. Etter det vil skilpaddene gjøre opp med situasjonen og prøve å gå tilbake til det normale.

Uansett hvor raskt Sulcata-skilpadden din takler stress, er det flere ting du aldri bør gjøre. Som for eksempel,

 • Ikke lek med skilpadden din unødvendig eller rop på den.
 • Vær forsiktig mens du håndterer kjæledyret.
 • Unngå å berøre skilpadden ofte
 • Sett et gjerde rundt skilpaddens habitat med hønsenetting slik at rovdyrene ikke kan invadere den.
 • Bygg et gjemmested i innhegningen slik at skilpadden kan søke ly når den er engstelig.
 • La skilpadden din være i fred hvis du merker at den er irritert eller engstelig.

Temperatur

Skilpadder er også ektotermiske eller kaldblodige, akkurat som deres nære slektninger skilpadder. Det betyr at disse skapningene også er avhengige av miljøvarmen for å varme opp kroppen. Så hva om temperaturen synker?

Enkel. Sulcata-skilpaddene bremser systemene sine for å takle kulden.

Som en del av prosessen faller disse krypdyrene hjertefrekvensen for å redusere oksygenforbruket og slutter å gjøre noen aktivitet for å spare energi. Skilpadder går inn i en søvnig tilstand og avstår fra å spise mat hele tiden. Med andre ord, kjæledyrene dine brummer.

Brumasjon er en naturlig prosess for Sulcata-skilpaddene, spesielt når de lever i et utendørs eller vilt rom.

Imidlertid krever det riktig forberedelse for Sulcata-skilpaddene å gjøre brumasjon. De slutter å spise 1 måned før denne prosessen.

Derfor, hvis Sulcata-skilpadden din ikke spiser, bør du sjekke temperaturen først. Svaret ditt kan være skjult i temperaturfallet.

Det er ikke alltid klokere å knuse den fangede Sulcata-skilpadden. Enhver feil kan føre til alvorlig helseskade.

Du kan unngå brusing ved å opprettholde et passende temperaturområde i habitatet. For eksempel er det ideelle dagtemperaturområdet for Sulcata-skilpadde 85 – 105 grader Fahrenheit. I løpet av natten er 70 grader Fahrenheit temperatur greit.

Likevel kan du ikke kontrollere utetemperaturen i den kalde årstiden. I et slikt scenario kan du overføre skilpadden til et innendørs oppsett for de kalde månedene. Eller du kan sette Sulcata-skilpadden for brumasjon for å opprettholde helseprosedyrene.

Forstoppelse

Sulata skilpadde som lider av forstoppelse er ikke noe rart. Faktisk er dette en av de vanlige årsakene til at skilpaddene unngår mat en stund. Vanligvis er dårlige kostholdsmuligheter, overfôring og tarmparasitter årsakene til forstoppelse.

Skilpadder kan ikke behandle mat så fort vi kan. Derfor, hvis du overfôrer skilpadden din, vil det ta dager å fordøye maten. I mellomtiden vil kjæledyret nekte å spise noe.

Et grønt og balansert kosthold sammen med mengde vann kan fikse forstoppelse hos Sulcata-skilpadder. Dessuten vil det også hjelpe å bløtlegge kjæledyrene i varmt vann i 20 minutter.

En Sulcata-skilpadde kan gå 2 – 3 dager uten å bæsje. Hvis hjemmetriksene ikke er effektive, må du flytte skilpadden til en veterinær. Vanligvis utfører veterinærene en røntgenundersøkelse for å diagnostisere parasitter og foreskriver klyster eller avføringsmiddel for behandling.

Å la skilpadden være ubehandlet er aldri foreslått. Det kan øke helserisikoen ved å skape kompleksitet.

Kjedelig kostholdsdiagram

Vil du ha det samme måltidet om og om igjen? Ingen rett? Det vil gjøre kostholdet ditt kjedelig, og du vil miste interessen for å spise. Det samme skjer med Sulcata-skilpadder hvis du mater dem med den samme gamle maten gjentatte ganger.

Sulcata-skilpadder nekter å spise når måltidene blir kjedelige. Selv om de ikke er kresne spisere, hvem liker den samme smaken hver dag?

Løsningen her er enkel. Gjør først eksperimenter med skilpaddedietten. Prøv å legge til nye grønnsaker, stilker, planter, blader og frukt til måltidene og noter skilpaddepreferansen. Nye smaker gjør ikke bare måltidene interessante, men øker også kjæledyrenes appetitt.

Sykdom

Du vil merke et tapt appetitt, mer eller mindre, hos hver syke skilpadde. Derfor unngår en syk Sulcata-skilpadde også å spise før den blir frisk.

Sykdommer som hypovitaminose, luftveisinfeksjon, skjellråte, etc., påvirker fordøyelsesprosessen til skilpaddene dårlig. Derfor investerer disse skapningene sin energi for å helbrede naturlig i sykeperioden og avstå fra å spise.

Skilpadder krever imidlertid mer næring for å komme seg etter sykdommer. Som et resultat gjør appetitttapet dem til å lide enda mer.

Men ikke bekymre deg. Det finnes triks for å mate en syk Sulcata-skilpadde. For eksempel kan du håndmate kjæledyret eller bruke en sprøyte til å presse næringsstoffer inn i kroppen.

Ikke desto mindre, i tillegg til å bruke disse hackene for å mate kjæledyret, bør du undersøke årsakene til sykdommen. Det er fordi når skilpadden kommer seg, vil den begynne å spise automatisk.

Årsaken, tegnene og behandlingene av de vanlige skilpaddesykdommene er,

Hypovitaminose:

Hypovitaminose oppstår på grunn av mangel på vitamin A. Utilstrekkelig vitamin A fører til sløvhet, hovne og betente øyelokk, råtner og tap av appetitt hos Sulcata-skilpadder. Vitamin A-beriket kosthold og antibiotikasprøyter kan helbrede skilpadden på kort tid.

Luftveissykdom:

Luftveissykdom involverer angrep av bakterier, sopp eller virus i lungene. Et skittent miljø, langvarig hypovitaminose, kald innhegning, etc., er ansvarlige for denne tilstanden hos Sulcata-skilpadden.

Sløvhet, tap av matlyst, nysing, hvesing, hovne øyne osv. er noen tegn på luftveissykdom. Kjæledyret kan kureres med antibiotika, en hygienisk innhegning og riktig habitattemperatur.

Skallråte:

Du vet at Sulcata skilpaddeskjell er sterke og har en enorm mengde ledninger. Likevel kan skutene få riper eller sprekker på grunn av overvekt eller støt. I tillegg blir disse platene infisert hvis bakterier eller sopp kommer inn i skilpaddekroppen via knitring.

Snart blir skutene svarte og sprer vond lukt. Du vil også merke slimutslipp fra gropene. Til slutt faller skutene av strukturen under de verste forholdene, og avslører bein og kjøtt under.

Som en konsekvens slutter skilpadden å spise og all annen fysisk aktivitet. Som et resultat gjennomgår kjæledyret enorm smerte og kanaliserer sin energi for å helbrede.

Å bløtlegge skallet med antibiotiske kremer og desinfeksjonsmiddel kan fremskynde helingsprosessen og få skilpadden til å gå tilbake til normalt liv.

Parasitter

Skilpadder er nysgjerrige av natur. De vil smake små rullesteiner, sandsubstratet og alt i habitatet. Siden disse forsyningene ikke er sterilisert, spiser skilpadder ormegg og blir offer for et parasittangrep. Et skittent og uhygienisk miljø, matområde og vannskål infiserer også skilpaddene med ormer.

En syk skilpadde lider av diaré, oppkast, løs avføring, svakhet og sløvhet. Det er fordi ormene lever av næringsstoffene i skilpaddesystemet og ikke etterlater noe til dem. Som et resultat merker du vekttap og appetitttap hos kjæledyrene.

Skilpadder tar noen ganger også ut disse ormene. Men selvfølgelig kan du ikke oppdage parasitter med de blotte øynene. Derfor må du ta kjæledyret til en veterinær for riktig diagnose. Avlusing av skilpaddene en eller to ganger i året vil forebygge og kurere dem.

Døende

Å nekte å spise er et av de mange tegnene en skilpadde viser før den dør. Vanligvis lever en Sulcata-skilpadde omtrent 100 – 150 år. Men med økende alder mister disse skilpaddene appetitten, og til slutt vil de slutte å spise i det hele tatt.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min? [Årsaker og løsninger] | Turtle Hub (3)

Hvor lenge kan en Sulcata-skilpadde gå uten å spise?

En Sulcata-skilpadde kan gå 3 til 6 måneder uten mat. Overraskende nok er det påstander om skilpadder som lever 3 – 30 år uten å spise. Men ja, skilpaddene må ha tilgang på ferskvann.

Hvor lenge en skilpadde kan leve uten mat avhenger av flere faktorer. Ferskvannstilgang, varme, UV-stråleprosent, fuktighet i luften, arter, alder, kosthold, habitat, helsemessige forhold osv. er noen av dem.

Som alle andre skapninger er vann uunngåelig også for skilpadder. Mangel på vann dehydrerer disse skapningene og øker fysisk kompleksitet. Ulike data indikerer at en Sulcata-skilpadde kan leve 1 uke uten drikkevann hvis miljøet er kaldt eller fuktig.

LES 15 tegn på at Sulcata-skilpadden din dør [umiddelbar handling]

Skilpadder kan samle opp fuktighet fra miljøet, noe som bidrar til rehydrering. Dermed vil de overleve lenger i et fuktig område.

På den annen side har varme motsatt innvirkning på skilpadder. Temperaturstigningen dehydrerer skilpaddene raskt og får dem til å lide.

Igjen har alder og helsemessige forhold en lignende effekt. For eksempel kan en baby Sulcata-skilpadde ikke overleve lenge uten mat, mens de voksne kan. Det er fordi de unge har en utviklet kropp og mindre appetitt.

På samme måte kan ikke de svake skilpaddene sulte i flere måneder. Men igjen, det er fordi de allerede har et svakt immunsystem, og underernæring vil ramme dem enda mer.

Hva bør jeg gjøre hvis Sulcata-skilpadden min ikke spiser?

En Sulcata-skilpadde kan miste appetitten på grunn av temperaturfallet, fysisk eller mental tilstand, dårlig kosthold osv. I stedet for å spekulere bør du undersøke hva som har fått skilpadden til å slutte å spise. Senere, ta skritt for å løse det problemet, og kjæledyret ditt vil snart begynne å spise.

Vi har allerede sett flere forhold som gjør at Sulcata-skilpaddene mister matinteressen. Du må gå gjennom hver enkelt for å finne ut roten til den mindre appetitten. Her er forskjellige scenarier og sannsynlige tilnærminger,

Temperaturfall:

Jeg foreslår alltid å sjekke temperaturen først hvis Sulcata-skilpadden din slutter å spise. Et fall i temperaturen, selv med noen få grader, kan bremse metabolismen til denne arten, slik at den unngår mat.

I et innendørs oppsett er det jevnt og enkelt å opprettholde habitattemperaturen. Alt du trenger er en kabinettvarmer.

Du kan imidlertid ikke regulere været hvis du oppdrar Sulcata-skilpadden i et utendørs habitat. Som et resultat påvirker kaldt vær matvanene og den daglige aktiviteten til denne skapningen.

Flytt kjæledyret til et innendørsrom med varme og passende temperatur for å gjenopprette appetitten. Likevel må du gjøre skilpadden brumat hvis du ikke vil at den skal overføres til et innendørs oppsett. I et slikt tilfelle, klargjør skilpadden en eller to måneder før brumasjonsperioden.

Fysisk skade:

Sår av enhver type, enten en sprekk eller ripe, kan få en Sulcata-skilpadde til å unngå måltider. Hvis en skilpadde faller i en ulykke eller lider av en fysisk abnormitet, observeres en negativ påvirkning i appetitten. Årsaken kan være stress, sjokk eller helingsprosessen hvorfor skilpadden unngår å spise i den tidsrammen. Imidlertid vil kjæledyret begynne å spise når såret er leget.

Sykdommer:

De fleste sykdommer som hypovitaminose, luftveissykdom, skjellråte, utfelling, hvite flekker, munnråte, MBD, etc., har et vanlig tegn, tap av appetitt hos skilpadden. Som et resultat observerer du et merkbart vekttap hos kjæledyret.

Hver av disse sykdommene har forskjellige symptomer. For eksempel indikerer unormal skall- og beinvekst metabolsk beinsykdom. På samme måte er utslipp fra skur, stinkende lukt og svarte groper tegn på skjellråte.

Du må se etter unormale symptomer i Sulcata-skilpaddens oppførsel og kroppsbygning. Deretter kan du se om disse tegnene kan føre deg til en bestemt helsetilstand. Ellers kan du alltid konsultere en veterinær for riktig behandling og veiledning.

Sulcata-skilpadden vil komme tilbake til sin normale materutine når den er kurert.

Psykiske traumer:

Som du vet, blir Sulcata-skilpadder påvirket av psykisk stress, som ødelegger matvanen deres. Røff og konstant håndtering, trusler fra rovdyrene, kaotiske omgivelser, nye omgivelser, overbelastet og upassende bolig osv., kan gjøre disse skapningene engstelige og unngå måltider.

Du må gi Sulcata-skilpaddene nok plass, gjemmesteder, stram sikkerhet osv. for å roe dem mentalt. Ikke ta på disse kjæledyrene med mindre det er nødvendig. Igjen, mens du håndterer Sulcatas, vær forsiktig.

Skilpadder vil spise når de føler seg trygge og utenfor trusselen.

Dårlig kosthold:

Et kjedelig måltidskart kan ligge bak den mindre sulten til Sulcata-skilpadden. Så inkluder forskjellige elementer (selvfølgelig de trygge) i skilpaddedietten. Det vil øke appetitten deres og få dem til å spise helhjertet.

Hvordan får jeg min Sulcata å spise?

Sulcata-skilpadder unngår mat på grunn av flere problemer. Det kan være på grunn av kaldt vær, sykdom, psykiske traumer eller et feil kosthold. Å eliminere årsaken gjenoppretter imidlertid appetitten til kjæledyrene og får dem til å spise igjen.

Nå vet du årsakene til tap av matlyst hos Sulcata-skilpadder og hvordan du kan angre dem. Vanligvis slutter disse skilpaddene å spise når deres rutinemessige liv går ut av balanse eller på grunn av omgivelsene.

La det være en fysisk tilstand eller et habitatproblem. I hvert tilfelle vil du legge merke til at kjæledyrene unngår måltider. Derfor, for mange eiere, indikerer mindre appetitt hos skilpadder uregelmessighet.

Sulcata-skilpadder kaster av segtegnav mindre appetitt kan enten være alvorlig eller et mindre helseproblem. Men du kan selvfølgelig ikke ignorere dem. Langvarige sykdommer gjør at skilpaddene lider og trekker år fra levetiden.

Mangel på appetitt

La oss snakke om hvordan du kan få skilpadden til å spise når de ikke har matlyst.

Vel, først og fremst må du se på problemet. Hvis det er noe du kan løse nå, så gjør det. For eksempel temperaturen. Selv om det er umulig å regulere utetemperaturen, kan du kontrollere de innendørs med en skapvarmer.

Igjen, ikke tving den til å spise hvis skilpadden nettopp har kommet ut av brumasjonen. Gi heller kjæledyret rikelig med vann slik at det blir hydrert først. Jo raskere skilpadden blir hydrert, jo raskere vil den begynne å spise.

På samme måte kan du la skilpaddene være i fred for å ha sin egen plass slik at de ikke føler seg stresset. Å bygge et beskyttende gjerde rundt habitatet er et smart grep for å holde rovdyrene unna. For mer komfort, legg gjemmesteder i innhegningen for skilpaddene som vil holde dem rolige.

Endre dessuten måltidsplanleggingen hvis det gjør at skilpaddene unngår mat. For eksempel spiser en Sulcata-skilpadde ikke protein, men grønt. Denne arten er en stor fan av gress, høy og ugress.

Fyll måltidene med gress og høy av forskjellige slag sammen med grønne grønnsaker og planteblader. Du kan også tilby paller men ikke mer enn 10 – 15 %.

Sulcata-skilpadder spiser frukt. Å behandle disse skilpaddene med fruktig snacks vil gi en endring i ganen og øke appetitten.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min? [Årsaker og løsninger] | Turtle Hub (4)

Livstruende problemer

Vel, disse problemene er ikke alarmerende for Sulcata-skilpaddene. Noen andre forhold kan imidlertid bevises livstruende for disse skilpaddene. For eksempel er påvirkning, vitamin A-mangel, skallsykdom, luftveisinfeksjon, infeksjonssykdommer, skallsykdommer osv. ingen spøk.

I noen av forholdene ovenfor, må du ta umiddelbare skritt. Først da kan du få skilpaddene til å spise.

Ta eksemplet med innvirkning. Det er en tilstand der tarmen til skilpadden blir blokkert på grunn av forbruket av grus, småstein eller underlag. Som et resultat kan kjæledyret ikke konsumere eller fordøye noe. Du kan prøve hjemmebehandlinger, men de er stort sett ikke effektive.

Ja, du kan bløtlegge skilpadden med varmt vann for å lindre smerten. Men på slutten av dagen må du ta det til en veterinær.

Eksperten vil gjøre noen tester eller røntgenbilder for å finne årsaken og fortsette. Avhengig av situasjonen vil kirurgi eller skudd løse problemet. Når treskoen er åpnet, vil skilpadden gradvis gå tilbake til sin naturlige materutine.

Det er det samme med nesten alle fysiske tilstander til Sulcata-skilpadden. Ta et annet eksempel på hypovitaminose.

Mangelen på vitamin A forårsaker denne sykdommen i Sulcata-skilpadden. Følgelig vil kjæledyret lide av munnråte, hovne øyne, groper på øynene osv. Utilstrekkelig vitamin A svekker også immuniteten, noe som gjør skapningen sårbar for smittsomme sykdommer. Skilpadden slutter å spise som en del av symptomet.

Hvis du ikke behandler hypovitaminose i Sulcata og lar den leve med svekket immunitet, vil et skittent miljø forårsake luftveisinfeksjon.

Vet du at luftveissykdommer ikke er fullstendig helbredet og skader kjæledyrets helse? Denne sykdommen blir også lungebetennelse hvis den ikke behandles, noe som er mer farlig og livstruende.

Du kan stoppe denne oppfølgeren i utgangspunktet ved å tilsette mer vitamin A til skilpaddematen i tillegg til antibiotika. Så, når den er kurert, vil skilpadden ha måltider akkurat som vanlig.

Kort sagt, ikke bekymre deg eller freak ut hvis skilpadden din unngår mat. Utforsk i stedet årsaken først og iverksett tiltak for å løse den. Når det er løst, vil kjæledyret begynne å spise igjen.

Hvordan tvinger du en Sulcata-skilpadde?

Skilpadder krever mer næring i sykeperioden. Men dessverre er det umulig å få dem til å spise noe da de mister matlysten. Av en slik grunn foreslår veterinærer å ta i bruk tvangsmatingsteknikker for å oppfylle deres ernæringsmangel,

 • Håndmating
 • Sprøytemating
 • Magesondemating osv.
LES Hvor store vokser Sulcata-skilpadder? [Med størrelsestabell]

Matekraftteknikkene kan høres plagsomme ut, men krypdyrene føler det ikke slik. Hvis du kan være forsiktig nok, kan disse metodene faktisk være effektive når skilpadden din ikke spiser noe.

Det er tre tvangsmatingsteknikker, håndmating, sprøytemating og magesondemating. Hver og en har sine fordeler og ulemper. Så la oss snakke om dem.

Håndmating

Håndmating er en metode for å oppmuntre skilpadden til å spise mat. Du kan bruke dette trikset når skilpadden din ikke er i alvorlig tilstand og kan spise.

Håndmatingsteknikken er ganske enkel og praktisk for eierne. Alt du trenger å gjøre er å åpne munnen til kjæledyret Sulcata-skilpadden og plassere mat i den.

Vel, med tanke på den gigantiske størrelsen på en Sulcata-skilpadde, kan det være vanskelig å mate kjæledyret for hånd. Så, for å fullføre oppgaven mer effektivt og trygt, ta tak i skilpadden bak øreklaffene.

Plasser deretter tommelen og en finger på kjæledyrets overkjeve og tving deretter opp munnen ved å bevege underkjeven med tommelen og fingeren på en annen hånd. Til slutt, ta hjelp fra noen som vil plassere maten i munnen til skilpadden.

Skilpaddene vil slite og kan sette i gang et angrep hvis du ikke er mild. Grov berøring kan til og med stresse kjæledyrene. Derfor må du være veldig forsiktig når du håndmater skilpadden.

Noen ganger kaster Sulcata-skilpaddene opp rett etter fôringen. Ta en pause og prøv å mate skilpadden etterpå.

Sprøytemating

Sprøytemating er mindre tidkrevende og mindre slitsomt for begge parter. Denne teknikken er mer anvendelig for lett syke skilpadder.

Kjøp en 5mL eller 10mL sprøyte fra den lokale dyrebutikken, eller få en fra veterinærkontoret. Åpne deretter skilpaddens munn manuelt, følg retningslinjene ovenfor, og plasser røret inne i munnen. Sprøyt nå en liten mengde flytende mat, som er lettere for skilpadder å konsumere.

Magesondemating

Magesondemating er kun for alvorlig syke skilpadder som ikke kan bevege seg eller svelge noe. Du bør unngå denne teknikken så mye som mulig hvis du er nybegynner. Det er fordi magesondemating har høyere risiko for fysisk skade og infeksjoner.

For å mate Sulcata-skilpadden din med denne teknikken, må du få kjæledyret til å sitte på halen i oppreist stilling. Deretter holder du hodet på skilpadden med fingrene og gir støtte til nakken. Deretter åpner du munnen til skilpadden manuelt og går videre til siste trinn.

Trykk rørhakket gjennom munnen til skilpadden mot baksvelget. Smør tuben på forhånd slik at den glir jevnt ned i magen. Pass nå flytende mat med røret.

Vær forsiktig mens du trykker på røret og lengden du skyver inn. Du bør ta mål (kraniale til hals-hakk) på forhånd for å unngå uhell.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min etter dvalemodus?

Sulcata-skilpadder kan ikke vise interesse for mat etter å ha kommet ut av brumasjonen, i det minste i en uke eller to. Det kan være fordi kjæledyrene er dehydrerte og trenger vann. En annen grunn kan være feil habitattemperatur.

Sulcata-skilpadder krever vann etter å ha kommet ut av soveperioden. Derfor anbefales det å bløtlegge disse skilpaddene konsekvent i 10 – 14 dager som et rituale etter brumering. Når de er hydrert, vil kjæledyrene begynne å spise igjen.

Skilpadder har også et klebrig øyelokk etter brumasjon. Lukkede øyelokk betyr at disse skapningene ikke kan se mat, og de kan heller ikke spise. Du bør ikke tvinge opp øynene deres, men å bade dem vil hjelpe her.

Dessuten er temperaturen en avgjørende faktor her. Sulcata-skilpadden brummer ved frysepunktet. Så de trenger en varmere temperatur for å komme ut av soveperioden. Men ja, du kan ikke heve temperaturen helt plutselig. Gjør det i stedet sakte.

Den ideelle temperaturen etter brumasjon er 78 grader Fahrenheit. Du kan installere en lys og habitatvarmer for å oppnå den temperaturen.

No food-stemningen kan fortsette i 10 – 14 dager. Da vil kjæledyrene begynne å spise igjen som vanlig.

Mange av oss blir forvirret når vi velger postbrumasjonsmat for Sulcata-skilpadder. Generelt er mat med høyt vanninnhold et bedre valg for kjæledyrene, da disse vil hydrere skilpadden. For eksempel agurker og kaktusputer.

Imidlertid er fibre like viktige for disse skilpaddene. Så du kan tilby dem blader, planter, ugress og gress. Dryss også vitamin- og mineraltilskuddene for å dekke over eventuell mangel. Og ja, ikke glem å gi skilpaddene en skål med vann slik at de kan holde seg hydrerte.

Hvorfor spiser ikke Sulcata-skilpadden min? [Årsaker og løsninger] | Turtle Hub (5)

Sulcata skilpadde spiser ikke om vinteren

Hvis dinSulcata-skilpadde slutter å spise om vinteren, er sjansen stor for at den ikke kan takle den fallende temperaturen. Det oppstår når du hever skilpadden din i et uterom. Du kan imidlertid ikke eliminere andre muligheter for sykdom, skader, parasitter, etc.

Sulcata-skilpadder er ektotermiske. Det betyr at de krever varme temperaturer for å gjennomføre hverdagslivet. Hvis temperaturen faller tilfeldigvis, vil de slutte å spise som en del av å bremse stoffskiftet.

Derfor kan kjæledyret forberede seg på brumasjon hvis det er vinter og skilpadden din er ute. Ta derfor med skilpadden til et innendørsrom og legg til rette for varme for å holde dem normale.

Nå, hvis skilpadden din allerede er i et innendørs rom med en passende temperatur, må du se etter andre problemer.

En fysisk skade er for åpenbar til å legge merke til, noe som kan ødelegge appetitten til Sulcata-skilpaddene. På samme måte gjør luftveisinfeksjoner, råtner, parasitter osv. at skilpadder slutter å spise mat. Å tilby riktige behandlinger kan reversere disse tilstandene og gjenopprette appetitten til skilpaddene.

Sulcata skilpadde spiser ikke om sommeren

I de fleste tilfeller er ikke temperaturen et problem hvis Sulcata-skilpadden ikke spiser om sommeren. Du må imidlertid fokusere på andre faktorer, som fysisk skade, infeksjonssykdommer, sykdom, psykisk helse, kostholdsplan osv.

Hvis skilpadden din nettopp har kommet ut av brumasjonen, vil den unngå å spise i 10 – 14 dager. Etter det er det ingenting å bekymre seg for.

Du må imidlertid forsyne kjæledyret med vann, bløtlegge skallet og holde en varm temperatur i innhegningen ved hjelp av et solbadelys eller varmeapparat.

Hvis skilpadden ikke har spist, må du oppsøke veterinær. Sjansen er stor for at skilpadden lider av post-brumasjon anoreksi.

For andre problemer, må du spore opp symptomene på Sulcata-skilpadden. Generelt er tap av appetitt, vekttap, nysing, hvesing, hosting, utflod fra munn, øyne eller nese, pusteproblemer, etc., tegn på sykdom hos skilpadder. Selvfølgelig vil kjæledyrene gå tilbake til den vanlige fôringsrutinen så snart de helbreder fra sykdommene.

Hvis skilpadden din har en fysisk skade eller sår, er sjansen stor for at det ligger bak appetitttapet. Iverksette tiltak for å helbrede kjæledyret for å gjenopprette spisevanene.

Likevel kan et kjedelig diettkart også være ansvarlig for den tapte matinteressen til skilpaddene. I slike tilfeller vil endring av måltider øke kjæledyrenes appetitt og få dem til å spise igjen.

Hva spiser Sulcata-skilpadder?

Mens mange skilpaddearter spiser protein i tillegg til et vegetarisk kosthold, er Sulcata-skilpadden helt planteeter. Artens måltid inkluderer hovedsakelig gress, ugress, høy, planter og høy. Her er de tilgjengelige matalternativene,

 • Aloe vera
 • Basilikum
 • Bramble
 • Smørsalat
 • Kaktusputer
 • Sikori
 • Kløver
 • Kyllingemat
 • Collard greener
 • Løvetann grønn
 • Ha
 • Hawkbits
 • Hawkweeds
 • Mauve
 • rødkløver
 • bratsj
 • Chard
 • Escarole
 • Endivie
 • Sopp
 • rødkål
 • Gresskar
 • Squash
 • Yam
 • Alfalfa høy
 • Greshatt
 • Enghøy
 • Bermuda gress
 • Sowthistle
 • Raiggress
 • Timothy Hay, etc.

Sulcata-skilpadder er ikke en fan av frukt. Men å tilby dem bananer, meloner, bær osv. en gang i blant vil øke matlysten deres. Dessuten må du strø måltidene med kosttilskudd for å sikkerhetskopiere eventuell mineralmangel.

Du kan sjekke denne artikkelen for å få endetaljert veiledning om skilpadde diett.

Konklusjon

Eventuelle uregelmessigheter i Sulcata-skilpaddens liv vil få den til å miste appetitten. I de fleste tilfeller er det å unngå mat en indikasjon på en underliggende sykdom. Kjæledyret går tilbake til den vanlige fôringsrutinen etter at problemet er løst.

Noen ganger signaliserer Sulcata-skilpadde som ikke spiser på flere dager en mer alvorlig sykdom. Derfor må du undersøke denne saken mer oppriktig og finne årsaken. Enhver langvarig sykdom påvirker skilpaddens helse og levetid. Rådfør deg med en veterinær hvis du er i tvil.

Muntaseer Rahman

Jeg har holdt skilpadder som kjæledyr i mange år nå. Jeg har forelsket meg i disse søte kjæledyrene fra det øyeblikket jeg så dem. Det er derfor jeg skriver artikler for å dele min kunnskap om skilpaddehold med deg.

Siste innlegg

lenke til Trenger skilpadder UVB-lys?

Trenger skilpadder UVB-lys?

Folk tror ofte at en varmelampe er alt skilpaddene trenger, og de ignorerer UVB-pæren. Vel, de vokterne gjør det helt feil, noe som kan koste dem kjæledyrene deres. La meg forklare det i...

Fortsett å lese

lenke til Hvordan fortelle om skilpadde er gravid?

Hvordan fortelle om skilpadde er gravid?

Gravide skilpadder trenger spesiell oppmerksomhet og omsorg da de bærer egg. For eksempel et eget hus, egnet hekkeområde, næringsrikt kosthold osv. Men hvordan skille en gravid skilpadde fra...

Fortsett å lese

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 24/09/2023

Views: 6341

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.