Kan du fryse eplepai, smuldre eller sprø? – ForFreezing.com (2023)

Det er ingen grunn til å la et eple gå til spille. Når du har mange epler, kan du lage eplepai, smuldre eller sprø for den perfekte desserten når som helst på året. Men kan du legge dem i fryseren for å servere senere? Vi har spurt våre pålitelige bakere, og her er hva de sier basert på deres erfaring.

Eplepai, crumble og crisp gjør seg godt i kulde. Så lenge de er tett tett holder de seg i 4 måneder i fryseren. Det spiller ingen rolle om de er bakte eller ubakte, de blir fine i kjølelager når de oppbevares riktig.

Fortsett å lese fordi vi vil dele gode tips med deg om hvordan du kan holde eplepai, smuldre og crisps ferske i fryseren til du serverer dem til familie og venner. Dette er din ultimate guide for frysing, tining og oppvarming av disse lekre dessertene!

MERK: VI KAN FÅ EN KOMMISSJON HVIS DU BESTEMTER ET Å KJØP GJENNOM DISSE LINKENE. DET ER INGEN EKSTRA KOSTNADER FOR DEG. SJEKK NEDERST PÅ SIDEN FOR MER INFORMASJON.

Kan du fryse eplepai, smuldre eller sprø? – ForFreezing.com (1)

Hvordan fryse eplepai, Crumble og Crisp

Det er noe med eplebaking i ovnen som gir oss lykke. Lukten alene vil begeistre sansene dine, og når du serverer den, er det himmelsk godhet i hver bit. Det kan være en eplepai, crumble eller crisp, og hver og en er perfekt til dessert for enhver anledning. Det beste med disse godsakene er at du kan tilberede dem på forhånd, og alle gjør seg godt i fryseren. Det er så flott å ha disse saftige godbitene tilgjengelig for å dele med dine kjære.

Slik fryser du dem riktig:

 1. La eplepai, crumble eller crisp avkjøles helt før du kan sette dem i fryseren.
 2. Dekk dem godt med 2 lag aluminiumsfolie for å forsegle friskheten. Du kan også bruke flere lag med plastfolie og deretter legge dem i en frysepose. Pass på at det ikke er luft inne før du forsegler den.
 3. Merk med innhold og dato før du setter den i fryseren.
 4. Bruk innen 4 måneder for best kvalitet.
Kan du fryse eplepai, smuldre eller sprø? – ForFreezing.com (2)

Er det bedre å fryse en eplepai før eller etter steking?

Du kan fryse eplepai før eller etter steking. Uansett holder den seg i fryseren i opptil 6 måneder. Menekspertersi at det er bedre å fryse ubakte fruktpaier slik at du kan nyte dem i beste kvalitet når du serverer dem. Du kan bare sette den tilberedte eplepaien rett inn i ovnen fra fryseren slik at den er nystekt ved servering.

Her er et tips når du skal lage eplepai, tilsett en ekstra spiseskje mel i fyllet og strø en spiseskje mel på paiskallet før du heller fyllet. Dette vil forhindre at paifyllet ditt koker over når du baker fruktpaien senere.

Kan du fryse eplesprø etter steking?

Du kan bake eplesprø på forhånd og oppbevare det i fryseren. Bare la den avkjøles etter steking og dekk den deretter godt med 2 lag aluminiumsfolie. Merk den og sett datoen før du setter fruktcrispen i fryseren. Bruk innen 3 til 4 måneder. Når du er klar til å spise den, fjerner du bare folien og setter den i ovnen. Serveres varm med en skje vaniljeis på toppen for en klassisk, alle tiders favorittdessert.

Kan du fryse eplepaifyll?

Når du har mange epler kan du lage dem til eplepaifyll. Ikke bekymre deg, for du kan oppbevare dem i fryseren der de vil vare i ett år. Å tilberede desserter tar ikke så mye tid når du har eplepaifyll i fryseren hele tiden.

De er så enkle å gjøre, og du kan bruke dem senere til eplepai, terter og andre desserter. Etter at du har tilberedt eplepaifyllet, la det avkjøles før du overfører det til fryseposer. Det er best å fryse dem i henhold til porsjonene du trenger til baking. Ikke glem å sette etikett og dato på beholderne før du legger dem i fryseren.

Hvor lenge kan du ha crumble i fryseren?

Hvis den oppbevares riktig i en lufttett beholder, kan du oppbevare crumblen i fryseren i 3 til 4 måneder. Du kan fryse den bakt eller ubakt. Sørg for å konsumere den innen 4 måneder for å nyte den beste kvaliteten. Utover denne perioden vil det begynne å danne seg iskrystaller på smuldren, noe som vil påvirke teksturen når du tar den ut av fryseren.

Hvor lenge kan du holde eplesprø i fryseren?

Eplechips gjør seg godt i kjølelager enten du allerede har bakt dem eller ikke. Pass på at du pakker dem inn i 2 lag med aluminiumsfolie før de fryses for å forsegle friskheten. De vil holde seg trygge inne i fryseren i 3 til 4 måneder hvis de oppbevares på riktig måte.

Hvordan tiner du frossen eplepai?

Hvis du vil servere eplepai til dessert, må du planlegge på forhånd for å gi den tid til å tine. Du må tine den frosne eplepaien fullstendig slik at den blir like søt og smakfull som den dagen den ble nybakt. Det er 3 måter å tine denne fruktpaien på. Du kan bruke kjøleskapet, ovnen, eller bare la det stå på benken.

Bruker kjøleskapet

Denne metoden brukes best når du har en hel dag til du planlegger å servere paien.

 1. Ta eplepaien ut av fryseren.
 2. Overfør den til kjøleskapet, men ikke fjern dekselet.
 3. La den stå der i 12 til 24 timer for å tine helt.

La den stå på disken

Har du en halv dag til servering kan du bare legge på benken for å tine.

 1. Ta fruktpaien ut av fryseren.
 2. Sett den på benken for å tine.
 3. Vent i 3 til 5 timer for å tine helt.
 4. Ikke la paien stå på benken i mer enn 5 timer for å unngå matødeleggelse.

Bruker ovnen

Hvis du foretrekker å servere en varm eplepai, anbefales denne metoden for deg. Det er også den raskeste måten å tine fruktpaien på.

 1. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
 2. Ta eplepaien ut av fryseren og ta av innpakningen.
 3. Legg den i et stekebrett.
 4. Sett brettet i midten av ovnen.
 5. Stek til paien er helt varm. Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på paien din. Det vil ta rundt 25 minutter for en 5-tommers pai og rundt en time for en 10-tommers pai.
 6. Her er et tips: Du kan bruke en gaffel eller kniv for å sjekke om paien din allerede er varm hele veien. Bare sett inn redskapet i den midtre delen av paien og sjekk om temperaturen er varm nok.
 7. La den avkjøles litt før servering.

Hvordan varmer du opp frossen eplecrumble?

Det som er bra med frosne eplesmuler er at du kan varme dem opp rett fra fryseren! Du trenger ikke vente til de er helt tint. Du kan tilfredsstille eplesmuldretrangen din umiddelbart. Det er 2 måter å varme den på. Du kan bruke ovnen eller mikrobølgeovnen. Her er trinnene for hver metode.

Bruker ovnen

Kan du fryse eplepai, smuldre eller sprø? – ForFreezing.com (3)

Dette anbefales når du varmer opp hele pannen med eplecrumble.

 1. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
 2. Legg eplesmuldret i et stekebrett. Behold folien på.
 3. Sett din frosne eplecrumble midt i ovnen.
 4. Stek i 20 minutter.
 5. Ta av folien og sett eplesmuldret tilbake i ovnen. Du kan dryppe litt smeltet smør på toppen hvis du er bekymret for at den blir for tørr.
 6. Fortsett å bake til streusel-toppene er gyldenbrune og eplene under bobler. Dette kan ta rundt 30 minutter avhengig av hvor kald eplecrumblen din er.
 7. Server umiddelbart. Ikke glem å ha vaniljeis på toppen for en herlig dessert!

Ved hjelp av mikrobølgeovn

Når du bare vil varme opp små porsjoner av eplecrumblen din, kan du bruke mikrobølgeovnen i stedet.

 1. Skjær den delen du trenger til servering.
 2. Legg den på en tallerken som tåler mikrobølgeovn.
 3. Sett den i midten av mikrobølgeovnen.
 4. Varm opp i 30 til 60 sekunders intervaller til den er helt varm.
 5. Server mens den er varm.

Hvis du varmer opp en eplecrumble som er kjøpt i butikken, sjekk instruksjonene på pakken først. Noen anbefaler ikke oppvarming i mikrobølgeovn.

Siste tanker

Fortsett og frys eplepai, smuldre og sprø, slik at du alltid kan ha den perfekte godbiten å dele med familie og venner. Du kan servere disse fruktige herlighetene ren eller topp med is eller pisket krem ​​for en tilfredsstillende dessert. Nam!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 23/12/2023

Views: 6329

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.