Marshall-opprørt sender Marcus Freemans debutsesong inn i krisemodus (2023)

SOUTH BEND, Ind. —Jarrett Pattersonville ikke ha noen del av det, trøya og skulderputene hans allerede av i umiddelbar etterkant avNotre Dame tapte 26-21 mot Marshall. Den to ganger kapteinen, som kom tilbake fra en fotskade som satte ham på sidelinjen til sesongåpningen klOhio delstat, ble ledet opp tunnelen i den sørlige endesonen avVår dameStadion før han ble trukket tilbake på banen av den irske direktøren for spillerutvikling Hunter Bivin for å synge alma mater.Cam Hartble også ført tilbake til scenen av Bivin, da nr. 8 Notre Dame svelget medisin den aldri forventet å ta på lørdag.

Annonse

Dette skulle være en feiring av Notre Dames nye æra under Marcus Freeman, første gangs hovedtrener med det skarpe bildet så mange var raske til å omfavne. Freeman brakte tilbake førspillsmessen i basilikaen og turen til stadion, kjent med noen hybris som Seiersmarsjen. Freeman skulle få sin første seier,Tyler Buchnerskulle kaste sine første touchdown-pasninger som en start, og Notre Dame skulle legge inn sitt første bevis på at den nye hovedtreneren kunne ta programmet til et sted den gamle hovedtreneren ikke kunne.

Nå er det alt i tvil etter at Notre Dame ble mobbet på begge linjer av et program som spilte sin første sesong siden overgangen fra Conference USA til Sun Belt. Det ble slått av et team av overføringer, andre sjanse-idrettsutøvere som gjorde mer enn irenes egen samling av fire-stjerners prospekter.

Det etterlater Freeman som den første 0-3 hovedtreneren i skolens historie, en historie som er hensynsløs med førstegangs hovedtrenere. Dette var ikke velkomsten til Notre Dame Freeman forventet, men det er den han må ta.

"Vi må ta en hard titt på oss selv og komme tilbake til jobben og finne måter å forbedre oss som et fotballag," sa Freeman. "Jeg skulle ønske det var en del, som en ting, hvis vi gjorde dette, bam, ville det skje i kampen. Men det er virkelig en evaluering av alt vi gjør. Ikke sant?

"Skjematisk, personalmessig, alt for å se nærmere på hvordan vi kan forbedre oss neste gang vi er på banen."

Det er det største problemet Notre Dame står overfor resten av denne sesongen, uavhengig av om Buchner kan komme tilbake fra venstre skulderskade han pådro seg i fjerde kvartal. Notre Dame skulle være et program som lente seg inn i linjespillet sitt, løp ballen og stoppet løpingen. Plutselig kan det ikke gjøre noe av det under en hovedtrener som ikke har noen rekord for å snu denne typen nedgang.

Annonse

Når alt går galt, hvor starter Freeman i jakten på å komme rett? Fordi hinsides tight endMichael Mayerog nikkelryggTaRiq Bracy, går Notre Dame videre uten en eneste bevist vare. Og det er et skremmende sted for Freeman å være. Han arvet et program som vant kamper som dette uten å gå ut av tredje gir. Nå har FBS-beste 42-kampers seiersrekke mot urangerte motstandere blitt til aske i munnen til hovedtreneren.

Freeman ble forfremmet til hovedtrener fordi han fikk Notre Dame til å tro at alt var mulig. Men dette er ikke "noe" som Notre Dame antok det ville få fra en trener med bare ett års full koordinatorerfaring på Power 5-nivå. En tidsplan som så topptung ut med Ohio State,ClemsonogUSCpluss ni sannsynlige seire nå kan ha bunnfallet ut av det. For hvis Notre Dame ikke kan stole på å håndtere Marshall, hva kan komme neste?

"Du kan virkelig ikke surmule i disse tapene," sa Mayer. «Vi står 0-2. Ja, det er grusomt. Selvfølgelig er det grusomt. Men vi skal bare forberede oss på neste lag, prøve å utføre det beste vi kan utføre og bare fortsette å spille sesongen.

Kanskje det vil være med Buchner ved kontrollene, kanskje ikke. På spørsmål om alvorlighetsgraden av Buchners venstre skulderskade som ble påført i fjerde kvartal, hadde Freeman enten ikke detaljer eller ville ikke tilby dem. Det som er klart er at Notre Dame syklet sin førsteårs startende quarterback for hardt for lenge mot en motstander der en slik arbeidsbelastning ikke burde vært nødvendig.

Uansett hvor mye offensiv koordinator Tommy Rees prøvde å planlegge rundt det, ble Notre Dames krenkelser mot Marshall redusert til Buchners ben og Mayers alt. Angrepet burde vært balansert over hele linja, og det tok Rees for lang tid å akseptere forseelsen slik den var i stedet for hva han ønsket at den skulle være. Buchner ledet laget i carries - hans 13. var hans siste spill i spillet - var en tiltale mot et løpsspill som ellers er usynlig.

Annonse

Da Notre Dame trengte å konvertere en tredje-og-2 i tredje kvartal, gikk det tilAudric Esteemfor en gevinst på én. Da den trengte å konvertere den påfølgende fjerde-og-1, leverte den til Estime uten gevinst. Da irene hadde et første-og-mål på Marshall 1-yardlinjen på deres neste besittelse, prøvde deLogan Diggsuten gevinst. OgChris Tyreefikk ikke med seg før i siste omgang av første omgang. Notre Dames to rushende touchdowns kom begge fra Buchner. Det samme gjorde topunktskonverteringen.

En uke etter at de ikke klarte å gjøre inntrykk mot Ohio State, var Notre Dames trio av backer totalt 20 carries for 57 yards. Marshall leder tilbakeKhalan Labornløp 31 ganger på 163 yards på egenhånd. Hans 42-yard løp forbiJordan Botelho, gjennomMarist Liufau, rundtBrandon Josephog utoverClarence Lewissatte Marshall opp for klarsignal-touchdown med 5:16 igjen.

Tre snapper senere tvang Buchner en pasning inn i leiligheten somSteven Gilmoreplukket av og returnerte for det som viste seg å være den kampvinnende touchdownen og en 26-15 ledelse.

"Jeg må være en leder," sa Freeman. "Og jeg kan ikke sitte her og peke fingrene på en person. Du begynner med å peke fingeren mot deg selv og si: «Hei, jeg skal først vurdere meg selv som leder av dette programmet og si: OK, hvor kan vi forbedre oss?» Og så må du utfordre alt vi. gjør.

«Vi kan ikke bare si: «OK, hei folkens, bare fortsett å gjøre det på samme måte, så vil ting bare på magisk vis bli bedre.» Nei, vi må være veldig strategiske og ærlige mot oss selv, og ærlige mot hver enkelt annet som ikke er behagelig hele tiden. Men vi må være ærlige, og virkelig ta et objektivt blikk og si: 'OK, gjør vi det som er best for dette laget? Har vi de rette folkene på banen? Gjør vi skjematisk de tingene som trengs for å lykkes?’ For i to hele kamper har det ikke vist seg.»

Etter at Buchner ble kastet på gresset,Drew Pyneerstattet ham til jubel. Han kastet en avskjæring to snaps senere, og klarte ikke å se en linebacker som ventet på pasningen hans. På Notre Dames siste konsekvenskjøring fikk Pyne irene i scoringsposisjon og traff Mayer for Notre Dames første pasnings-touchdown for sesongen, som kom med 14 sekunder igjen i fjerde kvartal av sin andre kamp.

Notre Dames onsidespark ble kvalt av Marshall, og lot detDundrende flokkta et kne og løp ut klokken. Alt irene kunne gjøre var å se på, uansett hvor gjerne de ønsket å være andre steder. Notre Dame er nå det tredje laget siden 2000 som åpner sesongen i topp 5 og taper sine to første kamper. De to andre -Florida Statei 2017 ogMichigani 2007 - avsluttet de årene kombinert 16-10.

Annonse

Det er ikke klart hvor Freeman kan ta Notre Dame neste gang, med et quarterback-spørsmål og en identitetskrise. Akkurat nå fungerer ingenting for hovedtreneren som åpnet denne sesongen med en godkjenningsvurdering høyere enn Golden Dome. Det var alltid en forståelse av at å ansette en førstegangs hovedtrener ville komme med en læringskurve, at Freeman kanskje må mislykkes før han til slutt lyktes.

Bare ikke slik. Ikke å tape for et mellomstort fotballprogram inne på Notre Dame Stadium. Dette var hinsides for et program med College Football Playoff-ambisjoner. Og det er ikke klart hvordan Marcus Freeman kan begynne å trekke irene tilbake.

(Foto: Matt Cashore / USA Today)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 22/10/2023

Views: 5845

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.