Tap av appetitt hos skilpadder, råd om kalsium og D3-tilskudd - ExoticDirect (2023)

Få et tilbud for å forsikre din skilpaddefor £2500 i veterinæravgift, død og tyveri | Kun veterinæravgiftsdekning også tilgjengelig | 95 % av erstatningene betalt mellom januar – oktober 2019 | Spesialistforsikringsselskaper for eksotiske kjæledyr siden 1996 | Les våre kundeanmeldelser påFeefo

Skilpadden min spiser ikke

Også kjent som "anoreksi" en skilpadde som ikke spiser er potensielt alvorlig. Det kan være et tegn på enten dårlig behandling eller sykdom, men det som er sikkert er at med mindre årsaken blir identifisert og korrigert, vil kjæledyrets helse være i en nedadgående spiral.

  1. Kommer ut av dvalemodus og dehydrering:Når en skilpadde først kommer ut av dvalemodus, kan den godt vise liten interesse formatde første dagene, til dethar tatt en drinkog er fullstendig rehydrert igjen.

   Dette er ganske normal oppførsel, men målet bør som alltid være å gjenopplive kjæledyrets appetitt så raskt som mulig. Typen mat som tilbys på dette stadiet kan være betydelig, med skilpadder som vanligvis er mer tilbøyelige til å ta mat som tomat som er saftig, med høyt vanninnhold, i stedet for tørr pelletert mat.

   Du kan gjerne lese:Skilpadder som våkner fra dvalemodus

  2. Stomatitt:En annen grunn knyttet til dvalemodus for hvorfor skilpadder ikke klarer å spise, er en munninfeksjon, kjent som stomatitt. Dette resulterer i blekgule avleiringer her, og hvis ubehandlet kan disse lett strekke seg ned i halsen, og tilstanden blir mer alvorlig.

   Rask veterinærbehandling vil være nødvendig for å overvinne denne sykdommen, som ligner på "munnråte" sett hos slanger.

  3. Luftveisinfeksjon:Hvis skilpadder har en luftveisinfeksjon av en hvilken som helst type, som kan manifesteres ved en liten bobling fra neseborene, vil de sannsynligvis også ignorere all mat som tilbys.
 1. Tarmparasitter: Det er alltid verdt å ha skilpaddens avføring overvåket for tegn på tarmparasitter, spesielt ettersom et kraftig ormeangrep lett kan redusere appetitten til en skilpadde, og årsaken vil ikke være umiddelbart tydelig.

  Det kan være verdt å gjøre dette to ganger i året, på forsommeren og så igjen om høsten, før kjæledyret ditt går i dvalemodus.

  Behandling kan da gis etter behov, men det kan være vanskelig å forhindre reinfeksjon, da de mikroskopiske ormeggene er tilstede i skilpaddens miljø.

  Grundig rengjøring av skilpaddens hus kan hjelpe hvis den bor innendørs, men ute i hagen er det svært vanskelig å eliminere disse parasittene. Her kan du prøve å flytte kjæledyret ditt til et annet plenområde, slik at det er mindre sannsynlig at det kommer i kontakt med dem.

 2. Temperatur:En av de vanligste årsakene til at kjæledyrskilpadder mister appetitten, er at omgivelsene også er detkald. Trenden i dag er å holde unge klekker på åpne skilpaddebord, i stedet for i lukkede vivarier hvor ventilasjonen er mer begrenset og temperaturen er høyere.

  Det som dessverre kan skje med et skilpaddebord i vintermånedene er at omgivelsene til krypdyret ikke er varme nok til å oppmuntre den til å spise ordentlig, spesielt på dagtid når romoppvarmingen kan være av.

  Når du setter opp et skilpaddebord, må du alltid lage en passende termisk gradient, som går fra en ende til en annen, slik at skilpadden alltid vil være i stand til å termoregulere, og justere plasseringen i henhold til temperaturbehovene. Du bør bruke enbasking lampesom din varmekilde.

  Et sannsynlig tegn på at kjæledyret ditt er kaldt vil være hvis det tilbringer hele tiden sin under sollyset, og er motvillige til å bruke resten av innhegningen.

  Du kansjekk temperatureni forskjellige deler av kabinettet veldig enkelt ved å bruke en passendetemperaturpistoltil dette formålet.

 3. Liker ikke maten hans:Det er alltid en mulighet for at skilpadden rett og slett ikke liker eller gjenkjenner maten. Dette var et problem da kommersielt tilberedte dietter først ble introdusert, ettersom skilpadder ikke fant pellets veldig appetittvekkende, selv om dette problemet nå i stor grad er overvunnet nå.

Kalsium i maten til skilpadder

Når det gjelder skilpadder – og spesielt unge skilpadder – er kalsiumnivået i maten svært viktig, både for sunn bein- og skjellutvikling, så vel som eggeskallene til verpende hunner.

Løvetanner en betydelig kilde til kalsium og er viktig av denne grunn. De er også generelt veldig populære blant skilpadder som vil spise både blomstene og bladene.

Annenlignende planterslik som melketistel kan også utgjøre en betydelig del av kostholdet deres.

Betydningen av kalsium

Dette mineralet er også viktig på andre måter, på cellenivå, for eksempel ved overføring av nerveimpulser.

Det er forskjellige måter å tilføre kalsium på, inkludert forsyning av biter av cuttlebone, som mer vanligvis selges i dyrebutikker for fugler som undulat. Du kan ganske enkelt dele dette opp i biter, noe som gjør det lettere for skilpadden din å spise.

Hvis du bor i et område der jorden er kalkholdig, kan du også legge merke til at skilpadden din av og til plukker opp små krittbiter og svelger disse. Dette er ikke noe å bekymre seg for, da det er en refleksjon av kjæledyrets naturlige oppførsel.

Fordelingen av middelhavsskilpadder er ganske tett tilpasset den til kalkstein/krittområder over hele området, og garanterer dem en tilførsel av kalsiumkarbonat bokstavelig talt under føttene.

Sørg for at du gir riktig typeUV-belysningslik at skilpadden din kan metabolisere kalsiumet du gir ham.

Forsikre skilpadden din for £2500 i veterinæravgift, død og tyveri | Kun veterinæravgiftsdekning er også tilgjengelig

Få et tilbud

Alternativt kan du ringe oss på0345 982 5505

Kalsium og vitamintilskudd for skilpadden din

Du kan også brukekalsiumtilskuddå strø over skilpaddens mat, som et supplement. Nyere forskning har antydet at kalsiumkarbonat kombinert med magnesiumkarbonat kan være mest effektive, og produkter av denne typen er nå tilgjengelige, i stedet for et enkelt kalsiumtilskudd.

I kombinasjon med dette anbefales også et generelt vitamin- og mineralpulver. Følg alltid bruksanvisningen på pakken for å sikre at skilpadden din ikke får for mye, da dette kan være skadelig spesielt over en periode.

Du kan gjerne lese:Essentials for skilpaddepleie

Hvor ofte bør du gi din skilpadde vitamin- og mineraltilskudd?

Som en veiledning brukes et vitamin- og mineraltilskudd vanligvis til en skilpadde en eller to ganger i uken.

Et tilskudd av denne typen veksles vanligvis med kalsium de andre dagene i uken, men for spesifikke råd angående kosttilskuddsplan for kjæledyret ditt, vennligst kontakt en veterinær som spesialiserer seg på krypdyr.

Det er en rekke variabler å vurdere, inkludert hus, kosthold, alder og reproduksjonsstatus til skilpadden din, som må tas i betraktning.

Viktigheten av ultrafiolett (UV) lys og vitamin D3 for skilpadden din

For å absorbere kalsiumet i kroppen slik at det kan utnyttes er en kilde til vitamin D3 avgjørende for en skilpadde.

Når det gjelder skilpadder som streifer utendørs, blir de normalt utsatt for sollys. De ultrafiolette (UV) strålene som faller på huden utløser dannelsen av denne formen av vitaminet her.

Spesielt for skilpadder som holdes innendørs vil det imidlertid være nødvendig med en alternativ ordning, siden UV ikke kommer inn i et rom gjennom vanlig vindusglass.

Dette kan oppnås ved bruk av enegnet UV-krypdyrlyshengt over skilpaddens hus slik at den kan sole seg under og dra nytte av dette lyset. Sørg for å kjøpe et anerkjent merke, i stedet for en umerket versjon på nettet, som kan være potensielt farlig å bruke.

UV-kilden må skiftes etter ca. 10-12 måneder, i samsvar med produsentens instruksjoner. Dette er fordi selv om den fortsatt fungerer, vil dens fordelaktige UV-effekt ha gått betydelig ned på dette stadiet.

Du kan like å leseSkilpaddemat og kostholdsråd

Skilpadden din og vannet

I motsetning til hva mange tror, ​​drikker skilpadder, og bør ha tilgang til fersk vann til enhver tid.

En stor, grunn beholder anbefales til dette formålet. Dette skal gi en skilpadde lett tilgang, uten fare for at krypdyret blir fanget.

Den må også være relativt tung, slik at den ikke blir veltet av kjæledyret ditt. Egnede beholdere av denne typen finnes i reptilutsalg.

En skilpaddebehov for vanner ofte mest tydelig når det gjelder middelhavsarter når de førstkomme ut av dvalen.

Et grunt bad i litt varmt vann, en eller kanskje to ganger om dagen i 10 minutter eller så på dette stadiet, er å anbefale. Dette vil ikke bare rehydrere krypdyret, men hjelper det også med å åpne øyelokkene, noe som er viktig for å overtale kjæledyret ditt til å begynne å spise igjen.

Tap av appetitt hos skilpadder, råd om kalsium og D3-tilskudd - ExoticDirect (1)

Hva ville du gjort hvis du ble møtt med en høy veterinærregning? Vi kan dekke skilpadder for opptil £2500 i veterinæravgift.

Få et tilbud

Alternativt kan du ringe oss på0345 982 5505

Merkelige smaker

Disse krypdyrene er overraskende dyktige til å spise akkurat det de vil, de kan for eksempel uten problemer trekke noen kvister av en plante ut av en gressklump.

Dette oppnås ved hjelp av deres overraskende fleksible hals og forbena, som kan brukes til å holde planter nede, noe som gjør dem lettere å bite.

Tap av appetitt hos skilpadder, råd om kalsium og D3-tilskudd - ExoticDirect (2)

Skilpadder bruker føttene og kjevene veldig effektivt i kombinasjon for å spise maten de ønsker. Foto med tillatelseKongkiat Charoensawat/www.shutterstock.com

Når den holdes innendørs, er det imidlertid en risiko for at maten til en skilpadde blir forurenset av underlaget. Sand kan for eksempel feste seg til fuktig plantemateriale og ende opp med å bli svelget. Over tid kan dette akkumuleres i skilpaddens fordøyelseskanal, og føre til blokkering eller støt.

Det anbefales derfor å bruke et stort foringsfat, og unngå substrater av denne typen.

Som nevnt kan imidlertid skilpadder oppsøke og svelge små krittbiter fra for eksempel et blomsterbed, som et middel til å supplere kalsiuminntaket.

Dette er ganske normalt, men bør ikke skje hvis du bruker kalsiumtilskudd. Skilpadder vil noen ganger jakte hagesnegler av samme grunn, og søker etter kalsiumet som finnes i skjellene deres.

Noen ganger kan de delta i koprofagi, spise avføringen deres eller andre dyrs avføring. Årsaken til dette er mindre entydig, men det kan være knyttet til en mangel på B-vitaminer i kostholdet. Forhåpentligvis vil et passende tilskudd bidra til å overvinne problemet, men en ormesjekk er også en god idé, da disse indre parasittene lett kan spres av denne oppførselen.

Veier skilpadden din

Til slutt er det viktig å ha en vekt som du kan bruke til å veie skilpadden regelmessig hver fjortende dag eller månedlig, da dette er den beste måten å holde kontroll på tilstanden.

Noter ned tallene, og du kan sammenligne dem med idealvekten på nettet, ved å se påJackson eller McIntyre-forholdkart, avhengig av hvilken art av europeisk skilpadde du holder.

Forsikre skilpadden din for £2500 i veterinæravgift, død og tyveri | Kun veterinæravgiftsdekning også tilgjengelig | 95 % av erstatningene betalt mellom januar – oktober 2019| Spesialistforsikringsselskaper for eksotiske kjæledyr siden 1996 | Les våre kundeanmeldelser påFeefo

Få et tilbud

Alternativt kan du ringe oss på0345 982 5505

  1. Ansvarsfraskrivelse

Hvis du velger å følge rådene i denne artikkelen, gjør du det på egen risiko. Råd som tilbys er ikke en erstatning for profesjonell veterinærråd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 20/12/2023

Views: 6349

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.