Topp 10 eplejuiceoppskrifter du kan prøve i ditt eget hjem! (2023)

Fra klassisk og trøstende til festlig og oppkvikkende, disseeplejuice oppskriftervil vekke smaksløkene dine og fylle sansene dine med ren glede. Enten du er en fan av epler eller søker en forfriskende vri med unike smakskombinasjoner, har vi noe for enhver smak. Så, brett opp ermene og gjør deg klar til å oppleve den store gleden av hjemmelaget eplejuice som aldri før.

Dessuten vil vi også introdusere noen av helseaspektene ved å konsumere eplejuice – både de gode og de dårlige, slik at du ikke bare kan lære om hvordan du forvandler epler til appetittvekkende drikker, men også alle måtene denne frukten kan være til nytte for deg på.

Enkle og deilige eplejuiceoppskrifter

1. Sukkerfri eplejuice

Si farvel til kunstige søtningsmidler og hei til den rene, uforfalskede smaken av epler. Hvis du leter etter et sunnere alternativ til eplejuice fra butikken som ikke går på akkord med smaken, er denne oppskriften den du bør prøve ut. Det krever bare fire enkle ingredienser og vil ikke ta mer enn fem minutter å sette sammen.

Gå til Oppskrift

2. Eplejuiceoppskrift

Denne en-ingrediens, fire-trinns eplejuice-oppskriften er en sunn drikke som holder deg hydrert samtidig som den gir viktige næringsstoffer. Med denne enkle drinken kan du jobbe mot bedre helse og et bedre kosthold. Det er lavkalori med en mildt søt og syrlig smak. Legg til noen isbiter og du har en skikkelig solskinnsdrink for å starte dagen.

Gå til Oppskrift

3. Gulrot-eplejuice

Gulrot-eplejuice er en superenkel juice fullpakket med næringsstoffer, men krever en kort ingrediensliste. Denne drinken feirer en fargerik sammenslåing av smaker fra tre frukter og grønnsaker: gulrøtter, epler og appelsiner. Hvis den lyse, livlige oransje fargen ikke er nok til å overbevise deg om at den er god, ta en slurk og smak solskinnet på smaksløkene dine.

Gå til Oppskrift

4. Fersk grønt eple-, agurk-, grønnkål- og ingefærjuice

Laget utelukkende av næringsrike ingredienser, er denne juicen et nærende valg for å gi kroppen din et sårt tiltrengt daglig helseløft. En porsjon av denne drinken gir deg også essensielle næringsstoffer - mye vitamin C, vitamin A og andre sterke antioksidanter.

Den har også en levende grønn farge og gir et bredt utvalg av søte, syrlige og gressaktige smaker med subtile hint av krydder og sitrus - en overraskende forfriskende og deilig blanding!

Gå til Oppskrift

5. Eplejuice og vodka

Denne eplejuicen og vodkaen er en enkel drink som du kan lage på 5 minutter med bare noen få ingredienser! De myke og rene tonene av vodka passer eksepsjonelt godt med de friske, herlige smakene av eple. Sammen med sitronsaft gir denne blandingen en spesielt søt, syrlig og levende smak. Pisk opp denne drinken når anledningen krever en feiring med en enkel, men smakfull cocktail.

(Video) Apple Juice Recipe | Fresh Apple Juice Recipe

Gå til Oppskrift

6. Gulrot Eple Bete Juice

Hvis du leter etter en enkel og sunn drink som fortsatt gir ekstraordinære smaker, er denne gulrot-eplebetejuicen akkurat den for deg. Denne livlige fuschia-drikken er også en enkel måte å innta ulike typer frukt og grønnsaker etter store måltider. Ikke glem å gi den et krydret kick ved å legge en liten mengde revet ingefær i juiceren.

Gå til Oppskrift

7. Gulrot-eple ingefærjuice

Denne sunne gulrot-eple-ingefærjuicen fokuserer hovedsakelig på det balanserte forholdet mellom ingefær, epler og gulrøtter. Den lager en ren og sprø drikke beriket med naturlige smaker av gulrot, eple og ingefær, helt uten raffinert sukker. Den skarpe, syrlige smaken og delikate, jordiske sødmen får et subtilt kick fra den krydrede ingefæren, og gir deg en levende blanding av smaker som forynger sansene dine fra første slurk.

Gå til Oppskrift

8. Grønn eplejuice

Denne smaragd-eliksiren fengsler både øynene og ganen. Det er en symfoni av smaker som balanserer eplenes syrlighet med et subtilt hint av sødme. Enten den nytes som en morgenhenting, en middagsoppfriskning eller en revitalisering etter trening, kan du alltid stole på at denne nydelige drikken er en humørløftende kur for alle dine daglige blues.

Gå til Oppskrift

9. Spinat-eplejuice

Å drikke grønn juice trenger ikke alltid være et ork, og med denne oppskriften kan du finne ut nøyaktig hvordan. Gressaktig, frisk spinat og subtilt bitter selleri møter eples søt-syrte smak og grapefrukts sitrusskall i en vakker harmoni av smaker som perfekt balanserer hverandre. Disse ingrediensene er også utrolig næringsrike, så ikke bare vil de glede smaksløkene dine, de vil også gi næring til kroppen din fra innsiden og ut – det er virkelig det beste fra begge verdener!

Gå til Oppskrift

10. Eplesellerijuice

Denne livlige grønne eliksiren er et vitnesbyrd om kraften i naturens gavmildhet. Fullpakket med essensielle vitaminer, mineraler og antioksidanter gir den næring til kroppen din innenfra, og fremmer generell velvære. Det høye vanninnholdet i selleri bidrar til å hydrere, mens det naturlige sukkeret i epler gir en skånsom energiboost. Enten du velger å starte morgenen med dette eller nippe til det som en forfriskning midt på dagen for å forfriske kropp og sinn, vil denne blandingen garantert gi deg en følelse av forynget og energisk.

Gå til Oppskrift

Eplecider vs. eplejuice

"Hva er forskjellen mellom eplejuice og eplecider?"

(Video) How I Make & Store My Fresh Fruit Juice to Last 7-10 Days - PLANT BASED SERIES - ZEELICIOUS FOODS

Ikke vær flau hvis du har spurt deg selv dette når du stirrer på massen av alternativer på supermarkedet. Det er faktisk et vanlig spørsmål. Her er noen av hovedkarakteristikkene ved disse to for å hjelpe deg å skille dem.

 • Cider

Hvis du er britisk eller australsk, kan "cider" tenke på bildet av favorittpuben din. Men alkohol definerer ikke cider, og alkoholfri eplecider er langt mer vanlig i USA enn alkoholholdig type. Imidlertid skyldes ciders tilknytning til alkohol ikke bare pubdrinker. Siden den er upasteurisert, kan cider begynne å gjære hvis den står lenge nok. Hvor spennende det kan høres ut, er det ikke en god måte å redusere spritregningen på. Fermentering må gjøres på en kontrollert måte for å resultere i alkohol som er trygt å drikke.

Cider lages ved å kutte og male eplet til en mos som ligner eplemos. Deretter presses den gjennom en finmasket sil eller klut for å fjerne hoveddelen av massen (men ikke alt). For eplecider, noen ganger, kokes eplene før mosing, men ikke alltid. Den viktigste takeawayen er at det fortsatt er litt fruktkjøtt.

 • Eplejuice

Eplejuice, på den annen side, filtreres i mye mer betydelig grad - all fruktkjøttet fjernes. Tingene du finner på supermarkedet er også pasteurisert, så det holder seg mye lenger enn cider.

Kort sagt, cider som har stått for lenge er mer sannsynlig å forgifte deg enn å gi en hyggelig buzz. Mens for eplejuice, vil du sannsynligvis miste nesten all den uløselige fiberen fra juiceprosessen.

Du har kanskje innsett nå at den ferske eplejuicen du lager hjemme teknisk sett er eplecider per definisjon. For hjemmelagde oppskrifter spiller imidlertid ikke skillet noen rolle, spesielt hvis du har tenkt å drikke det med en gang. Fokuser på smakene du liker og ikke bekymre deg over semantikken.

Eplejuice helsemessige fordeler

Fordeler og ulemper med eplejuice kjører hele spekteret. Det har flere ulemper enn de fleste juicer, men det er absolutt mye godt som kan komme fra et glass eplejuice.

For vekttap

Temaet vekttap er komplisert. Først av alt, på grunn av sin natur, inneholder fruktjuicer mye sukker. Selv om det ikke er maissirupen med høy fruktose som finnes i brus, behandler fordøyelseskanalen din den på samme måte. Å drikke mye fruktjuice betyr å drikke mye sukker.

Ikke bare det, men noenbutikk-kjøpte juicer legger til flere søtningsmidlerfor å holde tritt med amerikanernes stadig økende etterspørsel etter sødme. Væsker ogsåikke fyll deg oppslik mat gjør det, så det er lett å drikke for mye.

Det er noen måter å gjøre juicevanene dine gode for vekttapsplanen din. Å lage juice hjemme er en god start fordi det gir deg full kontroll over ingrediensene og porsjonene deres. Med sukkermengden på et minimum, kan du nyte juicen i større grad og bruke den til å holde deg hydrert. Derfor,bruke juice til å smaksettedin daglige vannrasjon kan være et godt insentiv til å fortsette å drikke. Dette har også fordelen av å begrense mengden sukker du drikker til enhver tid.

Eplejuice for huden

Epler er en god kilde til vitaminer og næringsstoffer. Disse inkluderervitamin Cog andre antioksidanter, som er bra for din hud, leddbånd og blodkars helbredende evne.

Kroppen din kan faktisk ikke lagre vitamin C på lang sikt – det må etterfylles hele tiden. Og å drikke juice er en rask og enkel måte å opprettholde forbruket av vitamin C for kroppen din.

(Video) Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL]

Topp 10 eplejuiceoppskrifter du kan prøve i ditt eget hjem! (1)

Hvordan lage eplejuice

 • Med en juicer

Blant alle juicemetoder er juiceren den enkleste. Alt du trenger å gjøre er å slenge i epleskivene og la maskinen gjøre jobben sin.

 • På komfyrtopp

En mer konvensjonell, men likevel kompleks måte å lage eplejuice (eller, mer nøyaktig, cider) på er å koke eplene. Bare kast eplene i kasserollen med akkurat nok vann til å dekke, kok opp og la det småkoke til de går i oppløsning. Du kan også legge til flere ingredienser som krydder og urter for å gi juicen en subtil aroma.

Så lenge eplene tykner og danner en puré, er du klar. Hvis smaken er for sterk, kan du bare vanne den litt til du liker den. Legg et kaffefilter eller osteduk i en finmasket sil og øs den gjennom. Deretter bruker du en slikkepott til å mose eplebitene forsiktig for å trekke ut mesteparten av juicen. Merk at restene av fruktkjøttet fortsatt kan brukes til å lage eplemos senere.

Husk at uansett hvordan du lager det, vil eplejuicen din bli ødelagt etter en stund. Oppbevar den i kjøleskapet og gjør den ferdig innen en uke.

Eplejuice ernæringsfakta

Selv om eplejuice ikke er like vitaminrik som andre juicer, har den fortsatt noen gode ting.

Som vi nevnte før, er epler en god kilde til vitamin C og andre antioksidanter samt kalium. Dette er kritiske næringsstoffer som viser seghelsemessige effekter på kroppen dinhvis det konsumeres på regelmessig basis.

 • Eplejuice kalorier

Fra et mediumrå eple, får du omtrent 77 kalorier, hvorav nesten alle kommer fra sukker og fiber.Usøtet eplejuice fra butikken, i mellomtiden, vil kjøre rundt 46 kalorier. Dessverre kommer det meste av reduksjonen i kalorier fra reduksjonen i fiber.

Igjen, det er verdt å merke seg forskjellen i oppfatning også. 250 gram juice tilsvarer én målebegers væske – ikke det de fleste av oss ville regnet som en stor mengde å drikke. Men i hele formen tilsvarer 250 gram to middels store epler. Både øynene og magen vil vurdere å spise eplene som en mer mettende opplevelse.

 • Eplejuice Fiber

Den andre store fordelen epler tilbyr er fiber. Nå er vi sannsynligvis alle klar over detfiber er avgjørende for et sunt kostholdog at amerikanere har en tendens til å få for lite. Å spise ett enkelt eple kan gi deg så mye som 17 % av ditt daglige behov.

Dessverre er dette et viktig punkt hvor juice kan skuffe deg. Juicing fjerner mesteparten av uløselig fiber, som holder deg mett og fremmer sunn fordøyelse. Blanding, på den annen side, kan bidra til å beholde det i drinkene dine. Men selvfølgelig, inntak av fersk frukt er alltid den beste anbefalingen.

 • Ph-nivåer av eplejuice

Eplejuice (og epler generelt) er litt syrlig. De kommer inn medpH-verdier mellom 3,3 og 4. Mat er ikke iboende sunn eller usunn på grunn av en pH-verdi, så lenge leveren og nyrene fungerer som de skal. Hvis du ikke lider av alvorlig sure oppstøt, vil du ikke bli skadet av pH-nivåene til vanlige matvarer som disse.

 • Eplejuice Karb

Siden eplenes kalorier nesten utelukkende kommer fra karbohydrater, er juicen lik. 250 gram (1 kopp) mye silet, pasteurisert juice inneholder omtrent 24 gram sukker og 0,5 gram fiber. Det er sammenlignet med 26 gram sukker og 6 gram fiber i samme masse av et helt eple. Din hjemmelagde juice vil sannsynligvis falle et sted i midten.

(Video) Top 10 Foods To Detox Your Kidneys

Er eplejuice bra for deg?

Svaret på million-dollar-spørsmålet er: "Ja, men..." Eplejuice er ikke i seg selv usunt, men det er definitivt ikke like sunt som å spise et eple.

Å opprettholde sunne vaner angående eplejuice betyr å finne den rette balansen. Å drikke mye eplejuice vil overbelaste kroppen din med sukker, og resultatet vil ikke være mye annerledes enn å drikke brus. Eplejuice (og annen juice) er imidlertid en god måte å supplere inntaket av vitamin C og kalium. I tillegg hjelper den behagelige smaken noen mennesker til å møte deres hydreringsbehov.

Som så mye innen ernæringsområdet, anbefaler vi moderasjon. Litt juice er en god ting, men du bør ikke prøve å få mer enn én av dine daglige fruktporsjoner i juiceform.

FAQ

Får eplejuice deg til å bæsj?

Eplejuice er noen ganger fremsatt som et hjemmemiddel mot forstoppelse. Selv om det ikke er i samme liga som sviskejuice,eplejuice kan hjelpe deg der ute, i hvert fall litt. Igjen, det er imidlertid viktig å ikke overdrive.

Er eplejuice sur?

Epler, og dermed juicen deres, er sure, med en pH-verdi mellom 3,3 og 4. Det er mindre surt enn sitroner, men mer enn tomater. Det er imidlertid ikke en trussel mot helsen din, med mindre du har alvorlig sur refluks eller funksjonsfeil i lever og nyrer.

Topp 10 eplejuiceoppskrifter du kan prøve i ditt eget hjem! (2)

Topp 10 eplejuiceoppskrifter du ikke vil ha noen problemer med å lage

(5 av 2 stemmer)

La den harmoniske smaken blande seg av disseeplejuice oppskriftertransporter deg til en verden av friskhet og vitalitet. De er enkle og enkle å lage, men fortsatt fulle av nydelige smaker og viktigst av alt, en stor mengde næringsstoffer for å holde deg sunn og næret. Prøv dem, vi lover at du ikke vil bli skuffet.

Ingredienser

RETNINGSLINJER

 1. Velg en oppskrift du liker.
 2. Sett sammen og tilbered ingrediensene.
 3. Følg instruksjonene for å lage helt deilige og sunne eplejuiceoppskrifter på mindre enn 10 minutter!

Videos

1. 10 Signs You’re Not Drinking Enough Water
(Dr. Sten Ekberg)
2. HOW I EAT FOR $20 FOR A WEEK
(Ardent Michelle)
3. Morning Routine (10 DIY Ideas, Makeup, Healthy Recipes)
(SaraBeautyCorner - DIY, Comedy, Makeup, Nail Art)
4. Anti-Aging: Sekundet til aldring i revers
(Dr. Sten Ekberg)
5. What Happens When You Go Vegan? Series 1 Compilation
(VeganLinked)
6. Våre favorittsketcher fra 2020 | Foil Arms and Hog
(Foil Arms and Hog)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated: 07/10/2023

Views: 6015

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.