Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (2023)

Gå til oppskrift

Hvis du liker epler, kanel og høst, må du prøve disse veganske kanelsnurrene med eple-pekann. De er fylt med eplesmør og ristede pekannøtter og kvalt i en eplesmørkremostglasur for en deilig høstgodbit!

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (1)

Jeg elsker kanelsnurrer i alle former. Men når det kommer til stykket, kan ikke butikkkjøpte kanelsnurrer holde et stearinlys til disse hjemmelagde bollene!

Selve deigen er så myk og puteaktig og nesten ingen anstrengelse å lage. Bollene er fulle av konsentrert eplesmak takket være eplesmøret og mye varmende kanel.

De ville være verdt å lage bare for luktene som kommer fra ovnen din mens de bakes. Og det gjør bare å spise dem desto bedre.

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (2)

De er den perfekte søte godbiten for din overbærende brunsj, ettermiddagsmat eller dessert etter middagen. Du kan pare en rull med en kopp te eller kaffe og gjøre det til en hel greie.

Jeg synes disse eplesmør-kanelsnurrene er superfine når de er bakt! Mørke kroker av eplesmør og kanel, ristede biter som stikker ut, og en sprukken og klissete kremostglasur.

En fest for øynene så vel som for magen!

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (3)

Du kan bruke hjemmelaget eplesmør til å lage den eller en butikkkjøpt versjon. Jeg lager ofte lite eller ikke tilsatt sukkerkomfyrtopp eplesmørnoe som gjør disse bollene mindre søte, men dette fungerer best med veldig søte epler ellers ender du opp med et litt syrlig eplesmør. Ellers elsker jeg å få lokallaget eplesmør fra en frukthage i nærheten!

Hvis du aldri har laget hjemmelagde kanelsnurrer, kan du like godt begynne med disse appetittvekkende eplesmør og pecan fylte. Og hvis du er en kanelrulleprodusent, vel, forgren deg litt!

Cinnamon Roll Deigen:

Jeg skal argumentere for at du ikke kan ha gode kanelboller uten en god deig. Og siden dette ikke er en kontroversiell uttalelse i det minste, er jeg glad for at vi alle er enige!

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (4)

Jeg elsker å lagehjemmelaget brød, og kanelsnurrer er et slags brød og ikke så annerledes å lage.

(Video) Pecan & Carrot 🥕 Tacos 🌮 #turnipvegan #veganrecipes #rawvegan #rawveganrecipes

For mine kanelsnurrer holder jeg eltingen til et minimum som holder de bakte rundstykkene ekstra møre og myke.

Elting er en mekanisk prosess som utvikler proteinnettverket (også kjent som gluten) i hvetemel. Glutentrådene svulmer og forlenges når de hydreres og går over fra mer eller mindre tilfeldige retninger for å danne et stillasnettverk.

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (5)

Dette nettverket fanger luftlommer i seg, luft som er et produkt av den aktiverte gjæren. Når deigen treffer ovnen utvider gassen seg og det hjelper deigen til å heve.

For beriket deig som disse kanelbollene må du elte akkurat nok til å få en jevn bolle med deig, men ikke nok til å lage en seigere deig. Dette lar oss også holde stigetiden kort.

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (6)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (7)

Selve deigen er myk og smidig etter elting, og litt klebrig men ikke klissete. Hvis det klistrer seg til hendene, må du tilsette litt mer mel.

Hva er beriket deig?

Jeg nevnte at denne deigen er beriket, og det er derfor den er så myk og luftig og skorper ikke så mye. Beriket deig har smør, melk og noen ganger egg. Vanligvis sukker også. Til denne deigen bruker vi veganske versjoner fordi hei, jeg er veganer!

Våre eplepecan kanelsnurrer har vegansk smør, plantemelk (jeg liker soyamelk, men alt vil fungere) og sukker for å berike melet.

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (8)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (9)

Jeg tilsetter også eplesmør og eplecider i deigen for å gi den krydret eplesmak!

Den doble stigningen:

Kanelsnurrer har to hevinger. Den første er bulkhevingen, når du først blander alle ingrediensene sammen, elter deigen og lar den ligge et varmt sted til omtrent dobbel størrelse.

Den andre hevingen kommer etter forming av rundstykkene og før du steker dem.

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (10)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (11)

Forming av eplepecan kanelsnurrer:

Du fjerner og slår forsiktig ned deigen etter første heving og ruller den deretter ut på en veldig lett melet benkeplate eller slakterblokk eller et stykke bakepapir.

Deretter ruller du deigen ut til et langt tynt rektangel og legger til et lag med smeltet vegansk smør som hjelper bollene til å smake ekstra flakete og smøraktig – et must for kanelsnurrer!

Smør deretter et lag med eplesmør og topp med sukker og kanel, og noen hakkede ristede pekannøtter.

(Video) Slow cooked carrots 🥕 & pecan meat! You won’t believe how good this is. #vegan #veganvibes

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (12)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (13)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (14)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (15)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (16)

Rull den lange kanten av deigen forsiktig for å lage en stor stokk. Kutt deretter deigen forsiktig i 12 like stykker, prøv hardt å ikke klemme lagene sammen.

Ha de kuttede rullene forsiktig over i en stor 9×13 stekepanne eller et par runde kakeformer og pensle litt smeltet vegansk smør over toppen. Husk at kanelsnurrer må være smøraktige!

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (17)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (18)

Til å begynne med vil rundstykkene knapt røre hverandre eller i det hele tatt, men når de reiser seg for andre gang vil de hovne opp og støte på naboene. Når rundstykkene har blitt helt oppblåste vet du at det er på tide å bake dem!

Det kan føles litt slurvete når man ruller, skjærer og legger kanelsnurrene. Fyllingen truer med å lekke ut hver gang! Men hold deg til det og dytt forsiktig eventuelt søl tilbake i rundstykkene når de er plassert i stekebrettet.

 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (19)
 • Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (20)

Eplesmørkremostfrostingen:

Du vet ordtaket, en kanelsnurre er bare så god som glasuren på toppen! Ok, jeg har nettopp funnet på det, men du trenger virkelig en frosting for å fullføre godbiten!

Litt vegansk kremost, smeltet vegansk smør, en skje eplesmør, klatt vaniljeekstrakt og siktet melis pisk sammen for å lage en myk og luftig frosting som smelter over varme kanelboller.

Selvfølgelig, hvis du venter på at de er helt avkjølt, vil de ikke være like smeltende, og du vil kanskje kalle bollene frostede i stedet for isede!

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (21)

Har du rester?

Varm opp rester av boller ved å varme i mikrobølgeovnen i 20-30 sekunder. Dette vil returnere den nettopp bakte mykheten.

Hvis du vet at du vil ha rester til overs, kan du la bollene være urimede og deretter legge frosting til de varme bollene, men det går også fint å steke i mikrobølgeovn med frosting på.

Du kan fryse boller uten is og la tine ved romtemperatur eller i kjøleskapet, og enten steke (350 ºF) for å varme eller zappe i mikrobølgeovnen.

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (22)

Vil du dele opp prosessen i to deler?

Hvis du vil ha kanelboller tidlig om morgenen, kan du dele instruksjonene på to dager.

Du kan gjøre ett av to alternativer:

 1. Når du har eltet deigen og dekket den i bollen for å heve, setter du den umiddelbart i kjøleskapet og lar den heve sakte over natten. Neste morgen ruller du ut deigen og lar den gå gjennom den andre hevingen som planlagt. Den andre hevingen kan ta lengre tid ettersom deigen er kald, så vær tålmodig!
 2. Når du har formet rundstykkene og lagt dem i bakebollen, dekker du formen godt og setter den i kjøleskapet til heving over natten. Stek bollene kalde, rett fra kjøleskapet neste morgen.
Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (23)

Hvis du lager disse veganske eplepecan kanelsnurrene, legg igjen en kommentar under og ranger oppskriften på oppskriftskortet. Og del gjerne bildene dine med meg på Instagram, tag @thecuriouschickpea og #thecuriouschickpea. Jeg elsker å se rekreasjonene dine!

(Video) Looking for a good meat replacement? Pecan & Carrots meat #recipes

VIL DU HA FLERE DEILIGE VEGANRE OPPSKRIFTER?
MELD DEG PÅ MINE-POST NYHETSBREV& FØLG MEG PÅINSTAGRAM,FACEBOOK, OGPINTEREST!
Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (24)

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer

Utbytte:12 boller

Forberedelsestid:1 time 45 minutter

Koketid:40 minutter

Total tid:2 timer 25 minutter

Disse overdimensjonerte kanelsnurrene er fylt med eplesmør og hakkede ristede pekannøtter. De er den perfekte høstgodbiten!

Ingredienser

Kanelrulldeig

 • 3 1/3 kopper (430 g) universalmel
 • 1 ts (7 g) salt
 • 2 ss (28 g) sukker
 • 2 1/4 ts (9 g) tørket instant gjær
 • 1/2 kopp (125 g) melk uten meieri, 95–110 ºF
 • 1/2 kopp (125 g) eplecider, 95–110 ºF
 • 3 ss (36 g) smeltet vegansk smør eller vegetabilsk olje
 • 1/4 kopp (56 g) eplesmør

Eple Pecan fyll

 • 3 ss smeltet vegansk smør, delt
 • 3/4 - 1 kopp eplesmør
 • 1/3 kopp granulert sukker
 • 1 ss malt kanel
 • 1 kopp pekannøtter ristet og hakket*

Eplekremostglasur

 • 4 oz vegansk kremost
 • 1/4 kopp (2 oz) smeltet vegansk smør
 • 1 kopp siktet melis
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt
 • 1 ss eplesmør

Bruksanvisning

 1. I en stor miksebolle visp sammen mel, salt og sukker.
 2. Hell den varme melken og cideren i en andre miksebolle og rør inn gjæren. La gjæren heve i 5-10 minutter til den blir skum. Visp inn smeltet smør (avkjølt litt så det ikke dreper gjæren) og eplesmør.
 3. Hell gjærblandingen i de tørre ingrediensene og bland med en tresleiv til en raggete deig. Vend opp på en ren, lett melet benke og elt til en jevn ball, bare 2-3 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig til deigen er klebrig, men ikke klissete.
 4. Plasser deigkulen i en oljet bolle, snu til belegg. Dekk til bollen og la heve i romtemperatur i 45 minutter - 1 time eller til dobbel størrelse.
 5. Legg deigen forsiktig på en ren overflate, lett strøket med mel. Rull til et tynt rektangel, 18" bredt og ca 12" dypt.
 6. Pensle ca 2 ss av det smeltede smøret i et tynt lag over deigen. Fordel deretter eplesmøret til det dekker. Dryss sukkeret jevnt over eplesmøret, dryss deretter på kanel og fordel de hakkede pekannøttene.
 7. Rull den lange kanten av deigen vekk fra deg for å danne en stokk. Skjær rullen i 12 segmenter, ~1 1/2" tykke, med en tagget kniv. Bruk så lite trykk som mulig og bruk en sagebevegelse for å kutte rullen uten å knuse den.
 8. Smør en stor 9 x 13" ildfast form med smør eller kle med bakepapir. Legg de enkelte rullene i bakebollen, la det være mellomrom mellom hver rull. Pensle toppen av rullene med de resterende 1 ss smeltet smør og dekk med plast pakke inn.
 9. Forvarm ovnen til 350 ºF og la bollene heve i 30 minutter mens ovnen forvarmes. De vil være klare når de har økt i størrelse og presser mot hverandre.
 10. Stek i 36-40 minutter eller til rundstykkene er gylne. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles i minst 15 minutter før frosting.

Forbered eplekremostglasuren

 1. I en miksebolle pisk sammen kremost og smeltet smør med elektriske visper til en jevn masse. Tilsett melis og vaniljeekstrakt og pisk til en jevn blanding, og visp inn eplesmøret.

Notater

*stek pekannøttene i en 350 ºF ovn i 10-15 minutter til de lukter godt og toast og er en nyanse eller to mørkere

Eplesmør kan kjøpes i butikken eller hjemmelaget. For en hjemmelaget oppskrift uten sukker (boller blir mindre søte), prøv minkomfyrtopp eplesmør oppskrift.

(Video) Make this Herbed Lentil pecan apple Stuffed Butternut squash! #shorts #veganricha #squash

Anbefalte produkter

Som Amazon Associate og medlem av andre tilknyttede programmer tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Næringsinnhold:

Utbytte:12Serveringsstørrelse:1
Mengde per porsjon:Kalorier:366

Ernæring beregnes automatisk, så det bør brukes som et estimat.

Har du laget denne oppskriften?

Legg igjen en kommentar på bloggen eller del et bilde påInstagram

(Video) Nut Free Vegan Cheeze - Melts, Shreds, slices like cheese. #vegancheese

Veganske eple-pekann-kanelsnurrer (26)

FAQs

What is the best flour to use for cinnamon rolls? ›

Use bread flour: bread flour is available at most grocery stores and it makes ALL the difference in achieving softer, fluffy, perfect cinnamon rolls. JUST TRUST ME. Make sure you flour your work surface and the rolling pin: this is to prevent the cinnamon rolls from sticking to the surface or to the rolling pin.

Is bread flour better for cinnamon rolls? ›

Bread flour has more protein than all-purpose flour, making it a better option for pastries. Most people recommend baking cinnamon rolls with bread flour, as this creates a fluffier and softer cinnamon roll. Though all-purpose flour will also work to create tasty cinnamon rolls.

How to jazz up cinnamon rolls? ›

There are two ways to go about it. The easiest method is to simply toast and chop your favorite nuts (think: pecans, walnuts or almonds) and sprinkle them atop the frosted rolls. Or, for a more sticky bun-style cinnamon roll, add caramel sauce to the bottom of the pan (see above), then a layer of chopped toasted nuts.

How do you keep cinnamon roll filling from running out? ›

Roll the dough into a rectangle, and brush it with milk. This will help keep the cinnamon-sugar filling in place.

Is it better to use brown sugar or white sugar for cinnamon rolls? ›

Sugar: If you prefer, you can use all white OR all brown sugar for the filling. All brown will yield a more caramel-like taste. All white will make the filling sweeter. Milk: I prefer whole milk for a richer dough, but feel free to use any fat percentage you have at home.

Why are my homemade cinnamon rolls hard? ›

Too much flour and the rolls will be dry and tough. Not enough flour and the rolls won't have enough structure to rise and will be dense and soggy. Toward the end of mixing, gradually add a tablespoon at a time and check the texture of the dough after each addition. Learn how to measure flour for consistent results.

Why isn t my dough rising for cinnamon rolls? ›

The liquid was too hot, or not hot enough.

It will usually tell you to use “warm” water. The water temperature should be between 110 - 115 F degrees. If your liquid is too hot (i.e. boiling) it will kill the yeast and prevent the rise. If it's not hot enough, the yeast won't have the heat needed to bloom.

Why did my cinnamon rolls turn out like bread? ›

The trick with cinnamon rolls is not to rush the rising process. If your cinnamon rolls are coming out of the oven dry and dense, the rolls are telling you that you didn't adequately rest the dough before baking.

What is the healthiest flour to make homemade bread? ›

The healthiest bread flour is 100% whole grain flour. Whole grain flour could be rye, barley, spelt, oat, or wheat flour - the key is that the flour is made from 100% whole grains. Whole grain breads provide essential nutrients that are lacking in bread made from white flour.

Why pour cream over cinnamon rolls? ›

What Does Heavy Cream do for Cinnamon Rolls? Due to heavy cream's high fat content, adding it to the rolls just before baking adds moisture and acts as a tenderizer to baked treats.

Should I chill cinnamon rolls before baking? ›

Yup! Make the dough through the end of the rise, then stick it in the fridge for anywhere from 4 hours to overnight. Roll out, shape, and bake your rolls as usual.

Are you supposed to flip cinnamon rolls? ›

Flipping them after baked will allow the yummy melted caramel to drip down into all of the crevices of the cinnamon rolls!

Can you overproof cinnamon roll dough? ›

When it comes to cinnamon rolls, it is important for the dough to rise properly. Generally, the dough should rise for about 45 minutes to an hour, or until it has doubled in size. If the dough rises for too long, it can become over-proofed, resulting in a dense, chewy texture.

Can you let cinnamon rolls rise too much? ›

You shouldn't let the dough rise for too long, especially if it's at room temperature. Allowing the dough to rise for too long affects the texture and the taste of the finished bread.

Can you over knead cinnamon roll dough? ›

5 – Don't Overknead the Dough

A common reason why cinnamon rolls end up tough and bready is overworking or overkneading the dough. It's necessary to knead the dough for cinnamon rolls a little, but you can do this in the stand mixer if you're using it to combine the ingredients, and it won't take long.

What kind of flour is best for rolls? ›

If you want to use just all purpose flour, my favorites are King Arthur, Aldi's flour or Hogsdon Mills from Walmart. I do not recommend Pillsbury or Gold Medal by any stretch. Bread flour is also excellent here and something that I really just started using in the last year and a half or so.

What type of flour is traditionally used when making a bread roll? ›

For many recipes, the flour called for will be bread flour. Bread flour is milled to have a high level of protein, around 12-14%, which makes it the best flour for baking bread.

Why are my cinnamon rolls not light and fluffy? ›

Let the dough have its full rise time: Yeasted dough requires some extra time and planning but it's so worth it for homemade cinnamon rolls. Make sure you give the dough the full rise time for the ultimate soft and fluffy dough. If you try to rush the process you can end up with sad, dense rolls.

Is bleached or unbleached flour better for cinnamon rolls? ›

Unbleached all-purpose flour

If you want to make it healthier, use a little bit of whole wheat flour (or all whole wheat) but this will totally change the results – no more fluffy, squashy cinnamon rolls. Instead, it'll be hearty brown bread rolls with cinnamon sugar and frosting.

Videos

1. Vegan Pecan Pie Bars #shortsfeed
(PETA (People for the Ethical Treatment of Animals))
2. 4 different ways to shape CINNAMON BUNS | Sweden, Belgium, England
(Kris Kazlauskaite)
3. Walnut meat tacos 🌮
(By Nature Food)
4. 20+ No Carb Foods With No Sugar (80+ Low Carb Foods) Your Ultimate Keto Food Guide
(Dr. Sten Ekberg)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 15/06/2023

Views: 6301

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.